Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
VX-One skabte glæde. Foto: Nikolaj Schwaner
Sejlklubber
Sejlklubber

Middelfart-sejlere planede 20 knob i ny VX-One

Kaskader af vand stod op, og de yngste havde travlt med at holde fast i den topmoderne VX-One, imens trænede andre i Match 28 for at være klar til Sejlsportsligaen.

Af Sara Sulkjær |

Høj fart og rustne søm. Det var lørdagens tema for Middelfart Sejlklubs vintersejlere, som bestod af en stor pose blandede bolsjer på vandet, fortæller Peter Quorning, formand for Ligasejladsudvalget i Middelfart Sejlklub. 

Han fortæller videre, at masser af vind gjorde, at ungdomssejlerne fik en vild oplevelse med fartrekord på 20 knob i den britiske VX-One, der vejer 224 kilo. 

Kaskader af vand stod op, og de yngste havde mest af alt travlt med at holde fast i den lille topmoderne VX-One. En kølbåd med bovspryd og asymmetrisk spiler, hvilket da også førte til et par spiler-kæntringer.

Pris for komplet sejlklar VX One inklusiv sejl, covers, jollevogn og landevejstrailer lyder på fra 241.000 kr., kan man læse på Dinghy Shops hjemmeside.

Fokus på bådhåndtering
Alt imens de helt unge kæmpede med at holde farten nede, blev der banket rust af ligasejlerne i Middelfart Sejlklub i Match 28ere.

En blandet gruppe bestående af unge og ældre, som gerne vil give den gas med kapsejlads, læring og samarbejde på tværs af baggrund.

Der var rigeligt at se til i den friske vind, hvor fokus især var på bådhåndtering. Træningsmiljøet er heldigvis begunstiget af mange forskellige kompetencer, som kommer godt i spil med det fælles klubprojekt, som ligasejladsen i Middelfart Sejlklub er.

Sportschef for OL-landsholdet, Thomas Jacobsen er tilknyttet som frivillig ligatræner, og rigtig mange andre hjælper til for at skabe den hyggelige stemning på en blæsende vinterdag. I lørdag blev der sejlet i Match Racing Denmarks Matcher 28.

Fælles frokost foran varm brændeovn
Sammen med den store ungdomsaktivitet er ligasejladsen her tænkt som et godt værktøj til at skabe en fælles kultur på tværs af traditionelle opdelinger i en almindelig sejlklub.

Den fælles frokost blev nydt foran den varme brændeovn, og dagens oplevelser blev delt med bommerter, kæntringer og fartoplevelser.

Vi glæder os til foråret og næste træningsarrangement – for der er helt sikkert behov for at få banket mere rust af. Heldigvis for det!

Vi takker Dinghy Shop for venlig udlån af VX-kølbåden til at krydre vinterens sidste sejlads, afslutter Peter Quorning.

Drillede faldet på Match 28er? Foto: Thomas Jacobsen

content-loader
content-loader
content-loader