Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lotte Melgaard og besætning lagde stærkt fra land på førstedagen af VM i matchrace med otte sejre ud af otte mulige. Foto: Mick Anderson

Melgaard ubesejret efter førstedagen ved VM i matchrace for kvinder

Kuling fra sydvest og de letbenede Match 28-både passede Lotte Melgaard perfekt ved åbningen af VM, der begyndte i Middelfart i går, den 8. juli.

Af Jacques Filtenborg |

Kuling fra sydvest og de letbenede Match 28-både passede Lotte Melgaard perfekt ved åbningen af VM, der begyndte i Middelfart i går, den 8. juli. 

MATCHRACE-VM: Sidste uges perfekte sejlervejr ved VM i Melges 24 bed sig desværre ikke fast til starten af VM i matchrace for kvinder, som begyndte i dag. 16 hold fra otte nationer deltager, og to af de tre danske deltagere har guld-mål. 

Først og fremmest fynske Camilla Ulrikkeholm, som ligger nummer to på verdensranglisten efter den regerende svenske verdensmester Anna Östling. Førstepladsen har hun måttet afgive på grund af sin graviditet, og nu er hun ude på endelig at få en guldmedalje efter to andenpladser ved VM i 2013 og 2014. 

Men førstedagen blev mere turbulent end beregnet. 

- Jeg tror, vi sætter ny rekord i flest kæntringer på én dag, griner Camilla Ulrikkeholm, da hun kommer på land efter at have kæmpet hele dagen. 

Fem kæntringer blev det til. Fire til læ og en til luv. Problemet for hende og konkurrenterne er de mange, uforudsigelige kastevinde, som huserer på baneområdet - specielt omkrng krydsmærket. 

Melgaard helt i front

En anden dansk udfordrer til VM-guldet er den rutinerede Lotte Melgaard, som fik en drømmestart på VM med otte sejre ud af otte mulige. 

- Vi er kommet godt fra start, fordi vores boathandling er bedre end de andres. Vi er vant til at sejle større både, så vi kæntrer kun to gange i dag, mens vores konkurrenter kæmper endnu mere med at holde masten lodret, siger en kold Lotte Melgaard, som først kom tilbage på land 21.15. 

- Vores mål med VM er en plads i semifinalen, og vi mangler noget stævnetræning for at være helt skarpe i de tætte situationer. Men så længe det bliver ved med at blæse, er vores chancer gode. I morgen skal vi op mod nogle skrappere modstandere, så vi skal blive ved med at sejle, som vi gjorde i dag for at holde fast i føringen, når Melgaard at sige, inden hun og besætningen løber gennem regnen for at få varmen tilbage på hotellet. 

I morgen skal hun og de andre sejlere havde et ekstra lag tøj på. Temperaturen falder, og vinden bliver endnu kraftigere med vindstød omkring 20 m/s.

Der sejles semifinaler og finaler i weekenden lige ud for molen i Middelfart Marina, hvor sejladserne kan følges på tætteste hold. Der er live-kommentering af sejladser, og stillingen kan følges via app og på storskærme.

 

Verdensranglistens nummer to, Camilla Ulrikkeholm, satte ny personlig rekord i kæntinger på én dag - hele fem gange væltede de. Foto: Mick Anderson

Også den regerende verdensmester, Anna Östling fra Sverige, måtte ned og ligge i den stærke blæst ud for Middelfart Marina. Foto: Mick Anderson

Om VM i matchrace for kvinder: 

Fra den 30. juni til den 12. juli 2015 afvikles 2 x sejlsports-VM i Middelfart i hhv. Melges 24 og kvinde-matchrace. Værten ved de 2 x VM er Match Racing Denmark, der på vegne af sejlklubberne i Middelfart, Vejle, Horsens, Fredericia og Kolding samarbejder med Dansk Melges 24 Klub, International Melges 24 Class Association, Dansk Sejlunion, ISAF (den internationale sejlunion), WIMRA (Women’s International Match Racing Series) samt ikke mindst Middelfart Kommune, Udvikling Fyn, Sport Event Denmark, Trekantområdet samt Destination Lillebælt, der er partnere på mesterskaberne.

 

content-loader
content-loader
content-loader