Gå til hoved-indhold
Palle Mogensen blev belejret af kunder fra morgen til aften på Boat Show i Fredericia. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Palle Mogensen blev belejret af kunder fra morgen til aften på Boat Show i Fredericia. Foto: Troels Lykke

MS Bådfinans har succes - mange får afslag i egen bank

Middelfart Sparekasse's ”MS Bådfinans” kom godt fra start, viste udstilling. Bådforhandler fortæller at 40 procent af købere får låneafslag fra egen bank, trods fornuftig økonomi.

Af Troels Lykke |

Middelfart Sparekasse's ”MS Bådfinans” er kommet godt fra start. De låner typisk ud til både, der koster mere end 250.000 kr.

Er beløbet under kan det ikke betale sig at lave et løsørepantebrev i båden. Er båden over 5 bruttoregisterton, typisk på både over 30 fod, skal pantet sikres i skibsregistret.

Og hvis lånebehovet er under 250.000 kr. henviser MS Bådfinans typisk til ens eget pengeinstitut, forklarer den garvede erhvervsrådgiver og bådkonsulent Palle Mogensen til minbaad.dk. 

Han var nærmest blevet belejret af både besøgende og andre udstillere på Boat Show i Fredericia.

 - Det har været ret overvældende. Jeg uddelte omkring 200 visitkort den første weekend – ikke bare til højre og venstre, men til dem jeg havde en snak med. Så interessen har været kæmpestor – det er sjældent, at et nyt bankprodukt vækker så stor begejstring, griner Palle Mogensen.
 
Tre hovedkrav - rente ned til 5,75 procent

- Der var blandt andet én fra København, som havde fået nej i sin egen bank. Han havde så forsøgt fem-seks andre pengeinstitutter uden held. Men vi havde ingen betænkeligheder ved at lave en aftale, for han havde en fin økonomi, fortæller han.

Kravene til potentielle låntagere er, lidt forenklet:
En sund økonomi
30 procent udbetaling
Køb af en ”fornuftig” båd

- Det med en fornuftig båd dækker langt de fleste både, såvel nye som brugte. Men en træskonnert, som jeg selv er medejer af, er ikke en fornuftig båd, lyder det med et smil fra bådkonsulenten, som også havde positive drøftelser med næsten alle bådforhandlerne på Boat Show.

Ifølge MS Bådfinans udmærker lånetilbuddet sig blandt andet ved en rente på 5,75. Og der bliver mulighed for løbetid op til 15 år, typisk på nye både. 

Se låneberegner hos MS Bådfinans

Palle Mogensen havde i dagene mellem de to Boat Show-weekender haft travlt med at behandle låneansøgninger og andre forespørgsler med relation til MS Bådfinans.

Flere konkrete handler er gået igennem, og flere er på vej.

- Det er dejligt, at man både kan hjælpe med at sætte skub i branchen og få en række gode kunder, konstaterer en yderst tilfreds Palle Mogensen.

40 procent får afslag fra egen bank

Han var godt klar over, at der var et behov for bådfinansiering i markedet.

- Men jeg er overrasket over, at efterspørgslen er SÅ stor, erkender bådkonsulenten.

De mange snakke, han har haft med potentielle kunder, har vist hvor afvisende pengebranchen er over for at låne til bådkøb. Selv familier med bundsolid økonomi har store vanskeligheder.
 
Bådforhandlerne har nu også fået yderligere optimisme, har vi forhørt os om hos forskellige forhandlere.

En af forhandlerne klagede over at 40 procent af kunderne var klar til køb en ny eller brugt båd, men deres bank sagde nej, ofte fordi de ikke forstår hvor let det er at tage et pant i båden og dermed sikre banken, hvis sejleren ikke kan betale lånet.

Men den mistillid gør Middelfart Sparekasse nu op med, da de har startet en speciel bådfinansiering med deres afdeling MS Bådfinans.

- At låne penge til en båd er en helt anden proces end eksempelvis at låne til en ny bil, og det fordrer et vist mål af erfaring og indsigt på vores side af bordet, siger bådkonsulent fra MS Bådfinansiering, Palle Mogensen.

De danske bådmæglere vajer morgenluft

- Vi er blevet ringet op af 15-20 bådmæglere, der er voldsomt begejstret for at vi er kommet til. Og vi vil gerne låne penge ud til sejlerne hvis de har en sund økonomi og vi ved hvor let det at få sikkerhed med pant i en båd. Vi tror vi rammer et hul i finansieringsmarkedet, forklarer bådkonsulent Palle Mogensen.

Flere bådforhandlere, herunder Hanse-forhandleren SYC i Dragør og Bavaria-forhandleren Dansk Marine Center, har allerede kunder der har benyttet sig af MS Bådfinans og en del andre.

Tempo Bådsalg: Ny finansiering kan øge salg med 30 procent

Og hos Tempo Bådsalg i Ishøj, siger Henrik Jørgensen til minbaad.dk, at salget kan stige markant med en ny, alternativ finansiering:

- Det glæder mig da meget, vi har sukket efter det, så vi lettere kan handle med kunder, der har en sund økonomi, og der burde kunne laves et mersalg på 30 procent efter MS Finans er kommet til.

content-loader
content-loader
content-loader