Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jan Hansen åbnede udstillingen i 2015 igen. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Brancheformand: Det går bedre dog uden jubel

Formand for Danboat, Jan Hansen siger at sejlere har positive forventninger til boat show efter to års udstillingspause. Bådforhandlere er glade for MS Bådfinans. Se ny video fra udstillingen.

Af Troels Lykke |

Sidste gang kom der 28.000 besøgende på boat show i Fredericia i 2013 og denne gang forventer udstillingschef Lars Søndergaard at tallet bliver det samme eller en smule større, forklarer han til minbaad.dk.

Også Jan Hansen, formand for Danboat, er optimistisk efter at sejlerfolket sukker efter at se både igen, nu da Bella Center droppede deres udstilling i 2014 og i øvrigt har gjort det permanent indtil videre:

- Jeg kan høre på mine kunder (Quantum Sails, red.) at der er en anden og større forventning end der plejer, fordi der ikke har været udstilling i to år. Jeg tror derfor på en god udstilling, også fordi det går bedre i bådbranchen, ikke fordi nogen jubler, fortæller Jan Hansen, der fremhæver at især salg af tilbehør går bedre, mens salget af nye både stadig går trægt.

Nysalget er hæmmet af et store brugtbådsmarked, hvor der er lave priser for gode brugte både, på grund af stort udbud, omvendt giver det også mulighed for at nye sejlere kan komme til sejlads for billige penge, samtidige med at det er let at finde en havneplads for tiden, (hvis det ikke lige er i Øresund, red.), mener formanden vi har talt med.

Lettere at låne med MS Bådfinans

At der alligevel er optimisme for nysalget  af både skyldes at Sparkassen Middelfart i deres nye afdeling MS Bådfinans er kommet på markedet, hvor de vil låne ud til kunder med en rente fra 5,75 procent, hvis der smides en udbetaling.

MS Bådfinans rammer på en tør plet, for minbaad.dk erfarer, via udsagn fra bådforhandlere i Danmark, at omkring 40 procent af bådhandler går i stå fordi de eksisterende banker siger nej til bådlån.

Bådkonsulent Palle Mogensen fra MS Bådfinans forklarer til os, at han er blevet kontaktet af 15-20 bådforhandlere, der er interesseret i at indgå et samarbejde med dem.

MS Bådfinans forstår tilsyneladende bedre, at man med et løsørepantebrev kan for sikkerhed for sine lån og endda tilbyde sejlerne at finansiere over 15 år, ikke mindst hvis båden er ny.

Bådforhandler: Vi kan omsætte 30 procent mere med MS Finans

Dansk Marine Center, der sælger Bavaria og i Fredericia udstiller Bavaria 33, 37, vision 42 og Bavara Sport 32, er en af dem, der ser frem til samarbejdet.

- Vi er allerede i kontakt med MS Bådfinans og kan vise kunderne eksempler på finansiering, siger direktør Jens Meyer for Dansk Marine Center i Risskov.

Og hos Tempo Bådsalg i Ishøj, siger Henrik Jørgensen, at salget kan stige markant med en ny finansiering:

- Det glæder mig da meget, vi har sukket efter det, så vi lettere kan handle med kunder, der ikke har fast ejendom eller pengene stående i banken, der burde kunne laves et mersalg på 30 procent efter MS Finans er kommet til.

Tempo Bådsalg udstiller Jeanneau 469, Jeanneau 349 og Chris Craft 20 og 25 på Boat Show.

Åbningstider på www.boatshow.dk
Fredag 27. februar kl. 12 -18
Lørdag 28. februar    kl. 10.00 - 17.00
Søndag 1. marts       kl. 10.00 - 17.00
Torsdag 5. marts      kl. 12.00 - 18.00
Fredag 6. marts        kl. 12.00 - 18.00
Lørdag  7. marts        kl. 10.00 - 17.00
Søndag 8. marts       kl. 10.00 - 17.00
Priser voksne 95 kr.
Børn op til 14 år er gratis
Adresse; Messe C, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

Udvalgte aktiviteter på boat show
SUP-instruktion i bassin hal C alle dage
28. februar kl. 13 Sejlerfolket, Mads 'Blærerøv' Christensen
1. marts kl. 11.30 Cykling over Atlanten, Mads Fabricius
1. marts kl. 14.00 Verdensmester i roning, Mette Bloch
1. marts kl. 15.30 Sejl genne Europas kanaler, Malene Wilken
5. marts kl. 16.00 Tur med havkajakroer, Jørgen Skovmand
6. marts kl. 14.00 Assens Marina i centrum af Lillebælt
7. marts kl. 12.00 Singhandsejlads, Erik Venøbo
7. marts kl. 14.00 Tursejlads i hele verden, Mikkel Beha

content-loader
content-loader
content-loader