Gå til hoved-indhold
Oceans of Hope kom søndag til København efter 17 måneder på verdenshavene. Foto: Oceans of HopeTur
Oceans of Hope kom søndag til København efter 17 måneder på verdenshavene. Foto: Oceans of Hope

Oceans of Hope fik fortjent velkomst

Badet i sollys vendte Oceans of Hope's sklerose-ramte besætning hjem fra jordomsejling. Her deltog over 300 i velkomstceremonien på Islands Brygge.

Af Sara Sulkjær |

Efter 17 måneder på verdenshavene vendte den 67 fod lange sejlbåd Oceans Of Hope i går hjem til København.

Her ventede en fornem modtagelse på Islands Brygge af over 300 familiemedlemmer, venner og andre interesserede, som stod med flag og store smil.

Føles meningsfuldt

I løbet af rejsen har 500 lokale med sklerose fået muligheden for at komme ombord på båden og opleve glæden ved sejlads. Over 100 sklerose-ramte fra ti forskellige nationer har deltaget som aktive besætningsmedlemmer. 

Herunder hører danske Mads Tobias Hansen, 37, som fik konstateret sklerose i 2008. Rejsen har hjulpet ham til at opdage, at man godt kan eksistere som mand og som menneske og samtidig gøre sig gældende, selvom man har en kronisk sygdom. 

- Naturen er skånselsløs, og ude på vandet er vi alle lige. Det handler om at være en del af et fællesskab, der arbejder sammen om et fælles mål, hvor alle har en plads. Det føles meningsfuldt, fortæller han i en pressemeddelelse.

Mødt med stor åbenhed

Idémand og leder af Sailing Sclerosis Foundation, som står bag Oceans of Hope-projektet, er læge og psykoterapeut Mikkel Anthonisen, der forud for jordomsejlingen i en årrække har arbejdet med sklerose på Rigshospitalet i København. 

- Nu er vi i mål, og det har været en forrygende rejse, hvor yacht og besætning er blevet mødt med stor åbenhed i sejlerverdenen, skleroseverdenen og generelt, fortæller han. 

Mikkel Anthoniesen har selv sejlet med som skipper og har oplevet, hvordan ideen med jordomsejlingen er trådt i kraft.  

- Mange menneskers liv er blevet ændret til det bedre af at få troen og håbet tilbage i et meningsfuldt fællesskab, og flere og flere begynder at sejle igen eller at tage sejlads op. Græsrødderne vækkes langsomt, men sikkert, siger han.

Se reportage fra TV2 Lorry her.

Se flere billeder herunder:

content-loader
content-loader
content-loader