Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den 67 fod lange Oceans of Hope brugte 17 måneder på at sejle jorden rundt. Foto: Oceans of Hope

Oceans of Hope vil starte nyt sejlcenter

Organisationen bag jordomsejleren Oceans of Hope vil nu starte sejlcenter for sygdomsramte. Hør mere om jordomsejlingen og sejlcenteret lørdag 10. juni i Skovshoved.

Af Sara Sulkjær |

Siden hjemkomsten har organisationen Oceans of Hope, der har sejlet jorden rundt med mennesker med sklerose som besætning, været inde i en spændende udvikling. 

Senest er kursen sat mod etableringen af Oceans of Hope Sejlcenter, der skal omfavne alle, der på grund af sygdom eller andre voldsomme livsændringer, er hårdt ramt på eksistensen.

Sejlads og vandaktiviteter 

Planerne for et Oceans of Hope Sejlcenter er klar. Centret skal igennem samarbejde med andre foreninger og institutioner være forankret dybt ind i samfundet – og samtidig række ud i verden.  

Udover tilbud om sejlads og vandaktiviteter vil der til centret blive tilknyttet forskning, undervisning og formidling gennem tværfagligt samarbejde med forskningsinstitutioner og gennem afholdelse af foredrag, seminarer og workshops. 

Centret vil integrere alle aspekter af sundhed, herunder fokus på kost, mentalt velvære, motion, samfund og miljø.

Også sejlerverdenen og forenings-Danmark bakker op om Oceans of Hope´s planer for et sejlcenter, herunder også tidligere formand for Dansk Sejlunion og nuværende næstformand i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Hans Natorp: 

- Oceans of Hope er en spændende måde at tænke sejlads og foreningsliv sammen med sundhed og menneskelig udfoldelse, noget som ligger helt i tråd med DIF´s værdier og målsætninger. Vi ser frem til et tæt samarbejde, understreger Natorp. 

Guidet tur på Oceans of Hope

På lørdag er det muligt at høre nærmere om det spændende projekt. Her er Oceans of Hope i samarbejde med Sejlerne fra Oure vært for en havnefest i Skovshoved Havn samme dag som den landsdækkende Havnens Dag 10. juni fra kl. 10-22.

På selve dagen vil der være aktiviteter for børn og vokse, musik, mulighed for mad og drikke samt oplæg fra Oceans of Hope og de inviterede organisationer. 

Desuden åbner Oceans of Hope op for en guidet tur på båden, der i 2014-2015 sejlede jorden rundt. De heldige vil efter først til mølle-princippet kunne få en sejltur på Sundet.

Ud i verden – ind i livet

Det er Det sociale Netværk/Headspace Danmark, Veterancenter København, Kræftværket og Scleroseforeningen, der - ud over at holde et oplæg på dagen - vil markere et fremtidigt samarbejde, hvor ønsket fra alle parter om at åbne et sejlcenter er stort. 

Dagen skal således sætte fokus på sejlads som en sund og livsgivende aktivitet, der samler mennesker og får os ud i verden og ind i livet. 

Stifter af Oceans of Hope, læge Mikkel Anthonisen, håber på at arrangementet vil række ud til mange: 

- Vi skaber rammerne for menneskelig udfoldelse og vækst gennem sejlads og ved at finde muligheder, når vi møder begrænsningen. Oceans of Hope handler om værdighed, tilhørsforhold, identitet og håb - og om at nære menneskers fulde potentiale til gavn for dem selv og for fællesskabet, fortæller han. 

Se video fra Oceans of Hope's jordomsejling herunder: 

 

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/126913617" width="600" height="423" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader