Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bo Petersen ses her til venstre ved siden Jørgen Svendsen, der ikke var med i Ebeltoft. Arkivfoto fra EM i 2014 i Tyskland.

OK: Bo Petersen sætter tre førstepladser ind i Ebeltoft

Europamesteren i OK-jollen fra 2013 havde styr på 38 modstandere i Ebeltoft. - Jeg synes normalt jeg sejler som en idiot, men ikke i lørdags, siger Bo Petersen. Søndag blæste det for meget.

Af Troels Lykke |

Bo Petersen er 51 år, vejer 82 kilo og er ikke speciel høj, men hurtig DET er Hellerup-sejleren til gengæld. Især på halvvind.

Det viste han i første sejlads i Ebeltoft, hvor lå han nummer ti ved topmærket, men allerede ved slagmærket var han nummer to i sin danske Strandberg-jolle fra 2014, en båd der er klædt på med et nyt Green-sejl.

Tre førstepladser blev det til i lørdags i 6 til 11 m/sek.

- Det var en af de dage, hvor jeg ramte det hele. Normalt synes jeg at jeg sejler som en idiot, men ikke i lørdags, siger Bo Petersen og griner. Han er sin hårdeste kritiker.

Søndag blev der ikke sejlet i Ebeltoft. En 6-7 sejlere var i mindretal og mente godt at man kunne sejle, selvom DMI lovede fra 12 til 14 m/sek. og ekstra vindtryk i de store byger. Men allerede klokken 10.30 var der præmieoverrækkelse.

- Det var en dejligt stævne, man gør sig umage i Udkantsdanmark, alt fungerede for Sejlklubben Ebeltoft Vig, og tænk at så mange arbejder frivilligt for at vi kan sejle, siger Bo Petersen.

I år giver han den også fuld skrue.

- Vi er en del der ser frem til VM i Polen fra 23. juli, men skal også sejle Kielerugen og går efter pokalen for alle bådklasser, der kan levere den laveste pointscore, det havde jeg sidste år, siger Bo Petersen, der til dagligt er arkitekt.

Se resultatlisten

Bo Petersen er tidligere topsejler i Europa- og 505-jolle.

Dehler 30: Tysk firma går nye veje med entype- og familebåd

Dehler 30 one design kan forvandles fra turbåd til kapsejler med enkle manøvrer. Båden er med et futuristisk look. Den forventes at sejle hurtigt. Køl stikker 2,20 meter, den er med ballasttank, dobbeltror, kulfibermast og vejer 2,8 ton. Bestiller man én før 30. juni, er der rabat, lover Dehler.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Doublehandsejlere fra Nantes til Kalundborg i nyindkøbt Landmark 43

De erfarne doublehand-sejlere, far og søn, Ole og Martin Maredin fra Kalundborg Sejlklub, har solgt deres X-43 og byttet den ud med en Landmark 43, der sejler hurtigere på læns. Her er Martins første beretning fra turen i Biscayen og Den Engelske Kanal, hvor der kan være barsk sejlads.

Links til andre sites