Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jørgen Lindhardtsen tjekker jolle. Foto: Stenfeldt
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Lindhardtsen tog 4. plads i Lindhardtsen Classic - verdensmester vandt

65 OK-joller sejlede Lindhardtsen Classic i Hellerup. Lindhardtsen frabad sig gaver og taler til middag, men fik taler og skypehilsner fra hele verden. - Forbillede og hædersmand, lød det.

Af Troels Lykke |

Der blev sejlet fire sejladser til Lindhardtsen Classic, hvor der var mellem 3 og 10 m/sek.

Thomas Hansson-Mild verdensmester fra Nordsverige tog den lange vej for at hædre at Jørgen Lindhardtsen fyldte 70 år.

Han var i en liga for sig og kæmpede dog tæt med Jørgen Svendsen. Bo Petersen blev nummer tre. Jørgen Lindhardsten tog 4. plads. Og unge Frederik Svendsen tog 5. plads.

Der var sejlere fra hele Danmark, selv den gamle mester Ib Ussing Andersen og Steen Kjølhede var med, og den nu 80-årige Egon Petersen fra Nakskov deltog.

Tacking Master, billeder, sejlertøj mange gaver blev ikke pakket ud af Lindhardtsen, der havde sin kæreste med. Det plejer han aldrig.

Ib Ussing Andersen hang i gammel skodjolle

- Jeg kæmpede med Ib Ussing Andersen, han var god selvom han sejlede i en gammel skodjolle. Vi hang begge to som svin, siger Lars Stenfeldt, der sejlede i en af Vejle Yacht Service' nye joller.

- Jeg lå da nummer fem ved første mærke i mit første opkryds i en OK-jolle nogensinde, men læns har jeg jo ikke lært endnu og tabte stort der, siger Lars Stenfeldt, der normalt er Drage-sejler fra Hellerup Sejlklub.

Lars Hendriksen blev nummer 16 i ny OK-jolle fra Vejle Yacht Service.

- Det var et super stævne og en stor festmiddag. Jørgen sagde at han ikke ville have ville have nogen taler og nogle gaver, og han fik så mange gaver og taler. Der blev blev blandt andet ringet ind på Skype fra New Zealand,  Australien og Sverige. Og alle steder fra var der tre ord der gik igen. Folk sagde til Jørgen: Du er en hædersmand, et forbillede og en fantastisk sejler, forklarer Lars Stenfeldt.

Lindhardtsens længste tale bestod af et ord

Tidligere OK-mester Steen Kjølhede fortalte at den tale at Jørgen Lindhardtsen holdte i aftes var den længste tale han har hørt ham holsw nogensinde. Talen bestod af et ord: - Tak.

Hellerup Sejlklub sørgede for varm suppe, store grillet bøffer og Harboe fadøl.

Jørgen Lindhardtsen er kult. Nu er han 70 år og måske den mest vindende sejler i Danmark nogensinde. Bl.a. over 30 danske mesterskaber i OK- og Finnjolle. TILLYKKE.

content-loader
content-loader
content-loader