Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Klubben råder og tre H-både, de to er velfungerende. Foto: Mogens Hansen
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber

Forår i Brøndby Strands Sejlklub

Fotograf Mogens Hansen var på pletten, da to skolebåde kom i vandet til standerhejsning i Brøndby Strands Sejlklub. Nu skal flere af de unge sejle i klubbens H-både.

Af Troels Lykke |

Brøndby Strands Sejlklub har en god sejlerskole. De har 3 H-både, men den ene  er i dårlig stand. Så i år kommer kun 2 både ud at sejle.

Samtidig er klubbens sejlerskoleleder, gennem mange år, ved at stoppe, og derfor skal der findes en afløser.

- Samtidig skal den ene båd skiftes ud, og vi vil i den forbindelse skifte betegnelse fra Sejlerskole både til klubbåde, for at få en bredere anvendelse af dem. Bl.a. ønsker vi at nogle af de store fra ungdomsafdelingen får mulighed for at sejle i dem. Vi er i den paradoksale situation at vi snart må "smide" nogle ud af ungdomsafdelingen fordi de er for gamle og har sejlet for mange år - det er jo et positivt problem, forklarer Mogens Hansen til minbaad.dk.

Nye elever er afvist

Og den næste klubbåd bliver nok en mere moderne med bovspryd.

- Vi vil nok prøve at finde en anden bådtype end H-båden. Vi var i efteråret i Hellerup Sejlklub og prøve J/70. Og fordi vi kun har to skolebåde i år har vi været nød til at afvise nogle potentielle elever - det er jo altid kedeligt. Jeg syntes vi ser en tendens til at der kommer flere yngre (35-45 årige) sejlere, som køber billige, klassiske både, som IF, Maxi 77 osv. Og gennemsnitsalderen på nye medlemmer i klubben er faldet, hvilket jeg opfatter som positivt, siger Mogens Hansen fra Brøndby Strand Sejlklub.

content-loader
content-loader
content-loader