Gå til hoved-indhold
Sådan så der ud i Kerteminde, hvor der er mange brugte både. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Sådan ser der ud i Kerteminde i dag, hvor der er mange brugte både. Foto: Troels Lykke

Bådmægler: Brugte både til 100.000 kr. faldet til 30.000 kr.

Bunden er slået ud af markedet, siger bådmægler Per Johansen fra Yachtbroker Sjælland til dr.dk. Sejlerne er nu ældre og vil sælge, problemet er bare at der ikke er nok nye købere.

 

 

Af Troels Lykke |

- En båd, der kostede 100.000 kroner for fem år siden, kan måske handles for 30-40.000 kroner i dag. Det er i høj grad købers marked, siger bådmægler Per Johansen fra Yachtbroker Sjælland.

Samme tendens ser andre brugtbådforhandlere, som DR Sjælland har talt med. 

Per Johansen mener, det skyldes, at bådsælgerne bliver ældre, og med finanskrisen i baghovedet, så er de klar til at sælge billigt.

Problemet er bare, at der ikke er nok nye sejlere til at tage over.

- Det er nogle af de ældre årgange fra de gyldne 70'ere og 80'ere, hvor der var mange sejlere, der kom på vandet. Det er dem, der nu går i land og efterlader nogle både, som så skal overtages af nye sejlere, siger han Per Johansen.

Du får meget båd for pengene

I Nørre Alslev på Falster har bådejer Kurt Nørregaard nu sat prisen på sin båd ned, efter at han blev gjort opmærksom på, at bådpriserne var faldet så meget, at det var en urealistisk pris, han havde sat på båden.

- Det var nok en for høj pris, jeg havde sat i de foregående år. Det er jo i virkeligheden ufatteligt så meget båd, man kan få for ikke ret mange penge, siger Kurt Nørregaard til dr.dk.

Drastisk fald i overnatninger i lystbådehavne

Antallet af overnatninger i de danske lystbådehavne er faldet fra 1.699.024 i 1992 til kun 968.264 i 2014 viser tal fra Danmarks Statistik.

content-loader
content-loader
content-loader