Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
KDYs formand Lars Ive og kunstneren Lisa Marie Frost med KDY's gave til Dronningen

KDYs gave: Dronningen fik unika kunsttryk af Dannebrog

I anledningen af H.M. Dronning Margrethes 75 års fødselsdag i torsdags har KDY givet en personlig gave i form af et unika kunsttryk af Kongeskibet Dannebrog. 

 

Af Troels Lykke |

KDY har i anledningen af Dronningens 75 års fødselsdag fået produceret en personlig gave, der har forbindelse til sejlsporten og således et motiv af Kongeskibet Dannebrog.

"Hendes Majestæt Dronningen er KDY's protektor og i anledningen af hendes runde fødselsdag ville vi gerne vise hende den opmærksomhed at give hende en personlig gave, der har forbindelse til det maritime liv vi deler interesse for", siger KDY's formand Lars Ive.

Lidt kongelig har man da lov at være...
"Vi er stolte af at have en forbindelse til Kongehuset og det er det, der gør KDY til en anderledes sejlklub - den kultur, historie og de oplevelser, der følger med det", understreger Lars Ive.

Kunstværket af Kongeskibet Dannebrog er koldnålsradering med dybtryksteknik.

Kunstteknikken

Kunstneren Lisa Marie Frost:

"Koldnålsradering er en teknik, hvor jeg ridser motivet direkte i kobberpladen, og jeg lader de kanter og grater stå, som ved indridsningen fremkommer langs linjerne. I det færdige tryk fremstår linjerne derfor med en blød, ulden karakter, som er kendetegnende for koldnålsraderingen. Der kan kun trykkes et begrænset antal da linjerne ved det hårde tryk i pressen slides."

Radering er en dybtryksteknik som opstod i 1400-tallet. Trykkene indfarves i hånden med tarletan (en slags gaze), stregerne i pladen fyldes med trykfarve, hvorefter farven på pladen tørres af med gaze og til slut med hånden.

Pladen dækkes med et lag fugtet papir og flere lag filt, hvorefter det hele køres igennem en trykpresse med stålvalser. Papiret presses ned i stregerne og påføres derved farve.

Trykkene vil aldrig blive ens i deres endelige udtryk på grund af manuel indfarvning og der er kun lavet ét tryk til Dronningen og ét tryk til KDY.

"Det har været en utrolig spændende udfordring at tegne, raderer og farve et kunstværk til H. M. Dronningen. Jeg håber, at Dronningen vil blive glad for gaven fra Kongelig Dansk Yachtklub. Det har været et dejligt og energifyldt samarbejde," siger Lisa Marie Frost.

Genkender du stilen?
KDY har ligeledes anvendt Lisa Marie Frost's værker i andre anledninger f.eks. var hendes værker udstillet i restaurant ADDRESS i klubhuset på Tuborg havn og ved sidste års TORM UGP stævne var hendes kunstværker top-3 præmierne (med motiver fra hver deltagende klasse), der blev uddelt fra KDY's side.

Præmierne vil atter i år til TORM UGP være Lisa Marie Frosts kunst af de forskellige klasser.

Kunstneren Lisa Marie Frost forklarer: "Koldnålsradering er en teknik, hvor jeg ridser motivet direkte i kobberpladen, og jeg lader de kanter og grater stå, som ved indridsningen fremkommer langs linjerne."

content-loader
content-loader
content-loader