Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hans Ebler fra Vejle i krise. Foto: Jens Hjort
Kapsejlads
Hans Ebler blev om bord.
Kapsejlads
Henrik Reese vinder Mosegrisen i 1977.
Kapsejlads
Niels Springer vinder stævnet i 1980.
Kapsejlads
Sejladserne er tætte når vinden står på tværs.
Kapsejlads
Gert Toft fra Pantaenius ses her.
Kapsejlads
Kapsejlads

Pantaenius Cup i Silkeborg sejles for 40. gang - se fotoserie

I bededagsferien holder Silkeborg Sejlklub sit forårsstævne for H-både som et jubilæumsstævne, da det er 40 år siden at stævnet blev sejlet for første gang.

Af Troels Lykke |

Første stævne i Silkeborg i 1976 var i påsken og det var med snebyger og isnende blæst.

Det var også kun nogle få dage efter, at den sidste is var smeltet på søerne. Med den erfaring blev stævnet flyttet til bededagsferien. Siden er stævnet blevet afholdt her og uden at springe et eneste år over, fortæller Jens Hjort fra Silkeborg Sejlklub.

Han fortæller videre:

Gennem de mange år, som må være en rekord for H-bådsstævner, har mange af de store sejlernavne været til stævnet. Den komplette liste over de 39 vindere findes i vedhæftede indbydelse.

Første stævne blev vundet af Kerteminde-sejler 

Vinderen af det første stævne, Mogens Jacobsen fra Kerteminde, har meddelt sin ankomst, ligesom Niels Springer, som vandt stævnet i 1980, har tilmeldt sig. Han har været Tysk mester i H-båden.

Herluf Jørgensen er den, der har vundet stævnet flest gange, Ligesom Peter Due fylder meget på resultatlisten. Stævnet har flere gange haft sejlere fra både Tyskland, Sverige og Norge som deltagere.

Da det er et jubilæumsstævne, er der også et par billeder fra et par de første stævner vedhæftet, hvilket på en sjov måde fortæller om en tid, der var på sin helt egen måde.

Henrik Reese vandt mosegris

Det ene billede viser Niels Springer i datidens stil modtage sin førstepræmie i 1980. Det andet viser en ung bådhandler fra Aabenraa, Henrik Reese, modtage "Den afskyelige mosegris" i 1977 for en "særlig" indsats under sejladserne.

Motorbådens besætning er Gert Toft fra Pantaenius, der er ude og følge stævnet sammen med familie. DEN 586 er Anders Bertelsen, som er en flittig deltager i stævnerne.

De sidste billede er to H-både under Himmelbjerget, en tyvstart og så bådene på vej ind i Gudenåen på vej til klubben efter stævnet.

Billederne med den grønne spiler er Hans Ebler fra Vejle, der overraskes af et vindspring.

På en måde fællesnævner for, hvor spændende og uforudsigelig det kan være at sejle i Silkeborg, selv om det altid er de bedste, der vinder - næsten.

Det er en noget af charmen ved stævnet - ud over den nyudsprungne skov og den fantastiske natur. Det holder nemt et stævne kørende i fyrre år.

content-loader
content-loader
content-loader