Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ligger en Volvo-sejler efter politiet ankom. Foto: Svensk politi

36-årig Volvo-sejler fra Mapfre må nu forlade Sverige

22. juni røg en 33-årig og en 36-årig Mapfre-sejler i slagsmål, efter de ankom til Göteborg. Der venter nu en dom mod den 36-årige. Tumult opstod efter sejlere selv sku betale for øl.

Af Troels Lykke |

Den 33-årige sejler blev ikke tiltalt i sagen. Og nu er rejseforbuddet er ophævet for den 36-årige Mapfre-sejler, der før har sejlet olympisk.

3. august falder der dom i sagen og når sejleren nu må forlade sit hotel i Göteborg og rejse til sit hjemland, betyder det at der ikke forventes en fængselsdom.

Sejleren er tiltalt for vold mod tjenestemand under en omfattende tumult som udbrød i vip-loungen på restauran the Dock på Frihamnspiren efter målgång i Volvo Ocean Race den 22 juni.

Alkoholindtaget var omfattende ved arrangementet og den tidligere OL-sejler skulle have sparket en vagt i brystet og hovedet blandt andet, skriver Göteborg Posten.

For det krævede kammeranklager Mehrdad Sanaei en måneds fængsel, men med største sandsynlighed bliver det ikke sådan.

Ballede efter gratis-øl slap op

Balladen i vip-loungen begyndte efter at der ikke var mere gratis øl, derefter forventedes det at sejlerne selv betalte, noget som de ikke synes om.

Bartendern vidnede i tingsrätten om at sejlere tog øl, som de ikke ville betale for. Og da den 36-årige blev konfronteret med det, skulle han have sagt 'vil du slås'. Kort tid efter begyndte der et kæmpe slagsmål mellem vagter og fem personer i Mapfre-holdet.

En fotograf fortalte at det var underligt at sejlerne pludselig selv skulle betale for øl, de havde jo ikke penge på sig og var lige kommet i mål.

- Men jeg betalte med mit kort, så det er en misforståelse at vi ikke betalte, siger fotografen.

Vold var nødvendigt - sejlerne ville slås

Chefen for vagterne fortæller at hændelsen var det værste han havde været med til.

- Situationen var ikke løst uden vold. De her mænd var indstillet på at slås, siger han.

Den 36-årige sejler, hvis navn ikke er dukket op i pressen endnu, forklarer at han handlede i nødværge, da tre vagter lå ovenpå ham.

Nu er sejleren lettet efter at rejseforbuddet er hævet.

- Nu kan jag arbejde igen. Men jeg må stadig vente på dommen. Og det Internationale sejlforbund (ISAF, red.) vil have en forklaring. Det år vældigt pinagtigt for mig at blive inddraget i dette. Det har været den værste måned i mit liv, siger han til Göteborg Posten.

Kongen Juan Carlos fra Spanien, der står i midten, styrede under inport-race i Göteborg og de anklagede sejlere fik også lov at sejle med.

content-loader
content-loader
content-loader