Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Holdningen til America's Cup er meget positiv på hele øen, siger Lorenzen.

Bermuda hæver skatter før America's Cup - Lorenzen forklarer

Bermudas finansminister Bob Richards hæver skatterne for Atlanthavsøens små 65.025 indbyggere pga. America's Cup. Morten Lorenzen fra Royal Bermuda Yacht Club forklarer.

Af Troels Lykke |

Morten Lorenzen, hvad siger du til at Bermuda nu skal hæve skatter, selskabsskatter og lufthavnsskatter, bl.a. for at betale de 77 mio. dollars som en America's Cup koster i 2017?

- Da Bermuda besluttede at deltage i “kampen” om at få Americas Cup til øen, var alle klar over at det ville kræve investeringer - offentlige og private. Det koster noget, at få skabt infrastruktur, hotelfaciliteter og baser.

De private investeringer overstiger langt de offentlige, idet man forventer at der investeres omkring 930 millioner USD de næste tre år i hospitality-industrien (hoteller, restauranter etc).

De offentlige investeringer til opgradering af veje, kaj-anlæg, lufthavn mm ligger i et lang lavere leje, og er områder der under alle omstændigheder skulle investeres i nær fremtid.

Som det også sker her i landet, finansieres mange offentlige investeringer via skatter - og skatten på arbejde stiger med 0,5%, så den i år og næste vil være 14,5% (det niveau kunne vi godt tænke os her i landet, formoder jeg). Og så stiger lufthavnsskatten for turister til 50 usd. Altså ikke noget som Bermudianeren kommer til at opleve. Selskabsskatten får også et nøk opad.

Hvordan reagerer øens befolkningen på at holde America's Cup?

Holdningen til Americas Cup er meget positiv på hele øen. Folk glæder sig og forbereder sig bedst muligt. Jeg kender flere der ser frem til at leje deres boliger ud til ganske store summer til de teams, sponsorer og besøgende som allerede i år vil invadere øen.

Nogle af mine venner forbereder sig på at afholde auktioner på udlejning af deres bolig - der er i den grad tale om en boble, som kommer mange Bermudianere til gode.

Så hvor gerne der end er journalister der vil finde “huller i osten”, så er der stor sympati for sagen og glæde på øen - og investeringerne vil være godt givet ud, både de private og de offentlige, forklarer Morten Lorenzen, der både er medlem af Helsingør Sejlklub og Royal Bermuda Yacht Club.

Morten Lorenzen har været blandt de aktive i sejlklubben for at få America's Cup til Bermuda.

 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/DeWBBAnQB_E" height="423" width="610"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader