Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ved hjælp af ny teknologi og design, skal de mindre AC 45ere nå samme hastighed til Americas Cup, som da der i 2013 blev sejlet i AC 72er.

AC 45 er nu hot - America’s Cup dropper dyr AC 62

Folkene bag America’s Cup vil ændre regler, for at sænke deltagernes omkostninger væsentligt, ved at konkurrere i en mindre AC 45, som Oracle fornyligt har foilet 45 knob med.

 

Af Maximillian Hjorth Beste |

Ikke en milliard kroner for at vinde America's Cup, men måske 150 mio. kroner. Sådan ser den franske sejler Franck Cammas på tingene.

- For Team France vil ændringen være en game-changer. Vi kan halvere vores budget med en mindre båd og forestiller os et budget på mellem 15 og 20 mio. euro og det ville være nok til at vinde America's Cup , siger skipper Franck Cammas til den newzealanske avis stuff.co.nz

Talsmand for America’s Cup, Harvey Schiller, fortæller at man diskuterede disse ændringer allerede sidste år, men at det dengang kun var Oracle Team USA og Emirates Team New Zealand der var positive overfor idéen. 

Harvey Schiller fortæller at flere hold nu er begyndt at støtte tiltaget efter at have set de nye, og mindre, både i aktion.

Han udtaler til www.Americascup.com:

- Efter at have set prototypen af den nye AC45 blive testet over de seneste måneder, står det klart at vi med mindre både i 2017, vil kunne reducere omkostninger uden at gå ned på hverken design, teknologi eller de udfordringer holdende møder, der er fundamentalt i America’s Cup. 

Skipper for Team France, Franck Cammas, tror på at de vil være i stand til at stille med et skarpt hold og konkurrencedygtigt hold, til kun halvdelen af deres nuværende budget. 

Samme hastighed som før

Samtidig udtaler Sir Ben Ainslie, skipper for Ben Ainslie Racing, at selvom det er væsentlige ændringer, er det en nødvendighed for America’s Cup på længere sigt. 

Man forventer at hastigheden på de nye både, vil være lig de hastigheder opnået ved sidste America’s Cup, ved hjælp af nye design og ny teknologi.

Lavere omkostninger vil også gøre det lettere for nye hold at stille op til cuppen. 

De nye regler er i øjeblikket ved at blive gjort klar til, at holdene kan stemme om dem til marts.  

content-loader
content-loader
content-loader