Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Syddansk Universitet vandt i Sønderborg

Syddansk Universitet i Sønderborg vandt On Oxbridge med skipper Julian Kaa med gasterne Mikkel Moos, André Condamine og Nicholas Steenberg. Læs også citat fra deltager Frederik Klakk Jeppesen.

Af Troels Lykke |

Kapsejladsen for de unge studerende i grænseregionen, blev afviklet torsdag i dejligt vejr med både sol, vind og også en del skyer og lidt regn.

Der blev kæmpet om pladserne, og der var mange spændende situationer.

Vinderne af Oxbridge on Alssund 2015 blev:

Guld: Hold 2 fra Syddansk Universitet i Sønderborg
Sølv: Hold 2 fra Fachhochschule Flensborg
Bronze: Hold 2 fra Hou Maritime Idrætsefterskole

Sidste års vinder, Fachhochschule Flensborg, fik en 2. plads i år og måtte altså aflevere Oxbridge trofæet til Syddansk Universitet.

Det er 3. gang, at Syddansk Universitet vinder Oxbridge trofæet.

Starbåds-sejler Frederik Klakk Jeppesen var med

Vi spurgte den ingeniørstuderende Starbåds-sejler fra Sønderborg Yacht-Club, Frederik Klakk Jeppesen, om hvordan det var at sejle med i stævnet. Her er sejlerens ord om vinderne. Han tog en 4. plads.

- Vi havde egentligt fastlagt vores (SDU’s) 2 hold til Oxbridge 2015, men i tirsdags modtog jeg 3 afbud. Heldigvis meldte torsdagens vindere Julian Kaa, Nicholas og André klar med det samme. Vi nåede lige ud i går eftermiddags hvor de fik 1,5 times træning og så var det ellers lige på og hårdt da starten gik i formiddags kl. 10.

Julian og drengene lagde stærkt ud med en sikker sejr i først sejlads af første heat. Dog tæt fulgt af et af de skarpe tyske hold på en 3.-plads og med et uerfarent sygeplejerskehold på en uventet 2.-plads.

I sejladsen efter i samme heat byttede de to erfarne hold placeringer og sygeplejerskene kom på endnu en 2.-plads. De 3 hold lå nu lige i point og det skulle således afgøres i 3. sejlads hvilket hold der skulle gå direkte til finale-heatet.

Det blev en gyser. Drengene var uheldige i starten og lå en overgang langt nede, men fik snydt et par både ved en mærkerunding. De kæmpede alt hvad de kunne, men lå stadig bag netop det tyske hold da de rundede topmærket for sidste gang.

De spottede en mulighed i at sejle efter modsatte mållinjemærke end de foranliggende og på målstregen havde de sneget sig foran med et mulehår.

I finalen hvor jeg selv sejlede med startede de knaldgodt og vandt prikken i første af de 3 heats. Anden sejlads var meget tæt, men de blev slået af Flensburg Fachhochschule og en anden båd.

Inden afgørelsen i 3 sejlads lå Flensborg Fachhochschule bedst med en 1. og 2.-plads mod SDU’s 1. og 3.-plads.

Starten på 3. sejlads var rigtig fin hvor SDU ligger 2’er men vigtigst så lå den tyske båd aller bagerst. De får sig dog kæmpet tilbage i sejladsen som ender med SDU som 2’er og tysken som 3’er.

Holdene havde da en serie på HHV 1-3-2 (SDU) og 2-1-3 (FF) og da sidste placering tæller ved pointlighed og lige mange 1.-, 2.- og 3.-pladser kunner SDU atter kåres som vindere af Oxbridge.