Gå til hoved-indhold
De unge vil gerne sejle i Thurø. Foto: Nikolai Barnekow JensenSejlklubber
De unge vil gerne sejle i Thurø. Foto: Nikolai Barnekow Jensen

Nyt koncept fik 36 studerende på havnen

Thurø Sejlklub har med Sejl og Studér tilsyneladende fundet nøglen til de studerendes sejlerhjerter. De unge vil sejle ture i Det Sydfynske Øhav og sejle Sejlsportsliga.

Af Sara Sulkjær |

36 studerende fra Svendborg og omegn trodsede blæsten for at være med til søsætningen af det nye koncept, Sejl og Studér, tirsdag eftermiddag. 

Det er Thurø Sejlklubs nye underudvalg bestående af en gruppe unge studerende, der står bag konceptet. De unge ønsker at skabe et fællesskab med andre unge, som er centreret omkring livet på vandet. 

Målet er at samle alle Svendborgs uddannelsesinstitutioner og tilbyde en vej ind i sejlsport samt tilbyde muligheden for at dyrke sejlsport for aldersgruppen mellem 16 og 29 år. 

Våd tur i gummibåden

Thurø Sejlklub har stillet med tre J70’ere, fire Solinge og klubbens faciliteter. Det er da også en glad formand, Ib Oldrup, som er glad for at se så mange unge mennesker på havnen og desuden se klubbens både blive brugt af et yngre publikum, som alle har glæden ved vand til fælles.  

Trods den hårde østenvind, som udfordrede initiativtagerne, blev de fremmødte mellem 16 og 19 guidet rundt mellem fem poster på havnen. Her blev deltagerne blandt andet introduceret til bådene, fik en våd tur i gummibåd og information om konceptet. 

Dagen blev afsluttet med udsigt over Thurø Bund, fællesspisning og sømandssange. 

Kompetencer skal bruges  

Allerede efter første gang stod det klart, at der er mange forskellige kompetencer i gruppen. Én er i lære ved træskibsværftet Ring Andersen, flere har sejlet langt på skoleskibe, og nogle har sejlet kapsejlads i joller. 

Alle disse færdigheder skal bringes på banen i sejl og studér: 

- Vi vil bruge vores medlemmer aktivt til at afholde sejladserne. Det er vigtigt, at dem som har kompetencer lærer fra sig, og at indholdet af aftnerne bliver bestemt af deltagerne, forklarer Christoffer Westerberg, én af initiativtagerne bag konceptet, og fortsætter:

- Det kan være en historisk tur gennem Svendborg Sund, en kapsejlads i sportsbåde, eller undervisning som kan lede medlemmerne mod et duelighedsbevis. 

Vil på ture og i Ligaen 

Med ambitioner om weekendture i Det Sydfynske Øhav, sommertogt i Danmark og et hold i Sejlsportsligaen for Svendborgs uddannelsesinstitutioner er de mange koncepter dog også en nødvendighed. 

- Hvis DTU kunne have et hold i Sejlsportsligaen, så kan vi også! Uddannelsesinstitutionerne dyster i skolefodbold, så hvorfor skulle de ikke dyste i sejlads?, spørger initiavtivtager, Johan Søgaard Hoff. 

Først og fremmest skal deltagerne dog lære at sejle bådene: 

- Det er et mål for os, at medlemmerne kommer til at kunne varetage opgaven, som skipper på en båd; pakke telt og trangia og tage på tur til Det Sydfynske Øhav i en weekend, forklarer Hoff. 

Sejl og studér mødes hver tirsdag i sejlsæsonen på Thurø Havn klokken 16. 

Se flere billeder herunder. Fotos: Nikolai Barnekow Jensen

content-loader
content-loader
content-loader