Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejler hopper om bord med sin kat. Foto: «Tor Viking II»
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Solo-sejler og kat reddet i 7 meter bølger

Men Manu Wattecamps-Etienne mister 32 fods alubåd. Ung franskmand havde sejlet fra Dutch Harbour i Alaska 13. oktober. Se redningen.

Af Troels Lykke |

Flere gange havde solo-sejlerens 33 fods alubåd smidt sig hysterisk i kæmpe bølger ved Alaskas farvand, der viste tænder og båden blev delvist fyldt med vand og den 28-årige sejler magtede ikke at lænse vandmasserne, skriver vores kolleger på seilas.no.

Båden sendte nødsignaler 400 sømil syd for Cold Bay, mens båden, der efter det hårde vejr var uden styring og instrumenter, var på vej til Vancouver i Canada.

Manu Wattecamps-Etiennes båd er en 10 meter lang Glénans 33. En båd med moderne linjer, der minder om en Class 40-båd, der er kendt for at kunne plane godt.

Heftig redning

Slæbefartøjet «Tor Viking II», registrert i Sverige, kom på noget af en opgave, da de fik nødsignalet. De sendte

Mandskabet om bord på «Tor Viking II» fik sendt over en redningsline og sele til franskmanden, der i høj sø hoppede fra båden og over på redningsskibet og han fik endda sin skibskat med.

Men båden «La Chimere» mistede han og den var alt han ejede og nu er der kun et bådlån tilbage.

– Jeg føler mig som en fodboldspille som akkurat har mistet et ben. Det vil ta lang tid før sejle i egen båd, fortæller Wattecamps-Etienne til fransk netavis.

Nu søger han støtte på gofundme.com

Kold tur endte brat. Båden er nu forlist.

Mens alt for godt for den 28-årige sejler.

 Manu Wattecamps-Etienne mister 32 fods alubåd.

Dramatisk redning.

content-loader
content-loader
content-loader