Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Se video med ny træner Christian Peter Lübeck. Foto: Peter Søgaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

KDY etablerer talentcenter for 29ere i Rungsted

Med fem spritnye 29ere samt ansættelse af tidligere 49er-topsejler Christian Peter Lübeck, som cheftræner (se video), satser KDY og Team Hørsholm på unge talenter.

Af Troels Lykke |

KDY udvider ungdomscenteret i Rungsted med et talentcenter, der skal gøre det muligt for KDY at skabe et attraktivt træningsmiljø for de dygtige, unge sejlere, når de er færdige i de mindre joller.

Talentcenteret vil være et godt springbræt for de sejlere, der har ambitioner om at nå til tops i de olympiske klasser, hvor 29eren er ”lillesøster” til den olympiske klasse 49er.

Ud over talentcenterets fem nye joller er KDY i besiddelse af to eksisterende joller og sejlere er ligeledes velkomne til at anvende private joller også, hvorfor der er mulighed for et stort træningsmiljø.

”Det er et længe ventet ønske, der går i opfyldelse for KDY, når klubben nu søsætter dette talentcenter med fem helt nye 29ere, og ansætter en ekstremt dygtig træner”, siger Ann-Marie Mohr, der er ungdomsleder i KDY.

Kompetent cheftræner og trænerteam
KDY har ansat en af landets bedste skiff-sejlere, OL-kandidaten Christian Peter Lübeck, som cheftræner, der sammen med andre kompetente gæstetrænere har opstillet en målrettet træningsplan for sæsonen med fire træningsdage om ugen. For at skabe et link til ungdomsafdelingen vil cheftræneren arbejde tæt sammen med trænere fra andre ungdomsklasser.

Der er opbakning til KDY’s talentcenter i Rungsted af Team Hørsholm, der støtter træningen samt sponsorerne Weibel Scientific, RS-group og Kreston Hørsholm, der stiller de fem nye både til rådighed.

Det nye talentcenter er en meget markant styrkelse af KDY’s aktiviteter for unge i Rungsted, som skal gøre det endnu mere attraktivt for børn og unge i Hørsholm og hele regionen at sejle. De markante sponsorater gør det tilmed muligt at komme på vandet til en overkommelig pris.

Idrætsordning med Rungsted Gymnasium
Team Danmark er uddannelsespartner med Rungsted Gymnasium, hvilket giver talentcenterets sejlere mulighed for at kombinere en ungdomsuddannelse med idræt på et højt og tidskrævende niveau. For sejlerne betyder det at de kan få specielle skemaer, flyttet eksamener i forhold til stævner og erstattet undervisning.

KDY afholder kick-off møde den 2. marts kl. 19.30 i klubhuset i KDY Rungsted, hvor man kan få information om talentcenteret samt møde cheftræneren, KDY’s ungdomsleder samt sponsorerne.

Talentfulde, unge sejlere, som vil høre mere om mulighederne for at sejle 29er i KDY’s talentcenter i Rungsted, skal tage kontakt til ungdomsleder Ann-Marie Mohr på amm@kdy.dk

content-loader
content-loader
content-loader