Gå til hoved-indhold
Lærke Buhl-Hansens VM-deltagelse blev  finansieret ved at indsamle 10.000 kr. gennem BetterNow – fordelt på 28 private donationer. Foto: Mick AndersonKapsejlads
Lærke Buhl-Hansens VM-deltagelse blev finansieret ved at indsamle 10.000 kr. gennem BetterNow – fordelt på 28 private donationer. Foto: Mick Anderson

RS:X Lærke Buhl sejler OL-plads hjem

23-årige surfer Lærke Buhl fra Aarhus Sejlklub sikrede med en 36. plads ved VM i Oman, Danmark en nationsplads i kvindernes RS:X. Surfer skaffede selv 10.000 kr., det kostede for at sejle VM.

Af Troels Lykke |

Dansk sejlsport er nu med i otte klasser ud af ti mulige ved næste års OL i Rio. Den ottende plads kom i hus lørdag ved RS:X-klassens VM i Oman, hvor Lærke Buhl-Hansen tog én af de seks nationspladser, der var på højkant. 
 
Danmark bliver én af de bedst repræsenterede sejlsportsnationer ved næste års OL i Rio. Det står klart, efter at den 23-årige surfer og maskiningeniør-studerende Lærke Buhl-Hansen lørdag sikrede dansk sejlsport en nationsplads i kvindernes RS:X, skriver Dansk Sejlunion til pressen.
 
OL-billetten kom i hus ved RS:X-klassernes VM i Oman, hvor Lærke Buhl-Hansen sluttede på en samlet 36. plads. Nok så vigtigt i OL-sammenhæng så sluttede hun femtebedst i nationsregnskabet blandt de endnu ikke OL-kvalificerede lande – og der var seks OL-pladser på højkant.

VM i let luft - hårdt at pumpe for hænder

VM for windsurfing var i lette vindforhold og ekstrem varme. Lufttemperaturen har ligget på 35 grader og vandtemperaturen omkring de 30 grader.

Windsurfing er en fysisk meget krævende, specielt i lette vindforhold, hvor der konstant skal pumpes med sejlet for at opnå maksimal hastighed.

Lærke skriver på sin blog:

- Mine hænder har det pt., som om jeg lige har valgt at holde dem på en tændt kogeplade, ikke verdens rareste følelse.

VM-tur betalt gennem indsamling
Lærke Buhl-Hansens VM-deltagelse er i sig selv bemærkelsesværdig. Hun modtager kun begrænset Team Danmark-støtte, hendes tur til VM i Oman havde hun således finansieret ved at indsamle godt 10.000 kr. gennem BetterNow – fordelt på 28 private donationer. 

Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus Sejlklub er den eneste danske kvinde, der konkurrerer i RS:X på højeste niveau. Hun er derfor et mere end nærliggende bud på, hvem der i sidste ende bliver OL-udtaget.

VM-resultatet betyder, at dansk sejlsport både har en mandlig og en kvindelig surfer med ved OL i Rio. Sebastian Fleischer sikede OL-pladsen hos mændene ved VM i 2014. Flesicher, der har været sygdomsramt i en periode, sluttede i år på en 23. plads ved VM.
  
Stort dansk sejlerhold i Rio
Foruden de to RS:X-klasser er dansk sejlsport sikret OL-deltagelse i 49er, 49erFX, Finn, Nacra 17, Laser Radial og Laser Standard – i alt otte ud af ti mulige klasser, hvilket er samme antal som ved OL i 2012.

Kun en enkelt gang, ved OL i 1992, har Danmark med ni både haft højere repræsentation. 

En glad aarhus-surfer efter nationsplads er i hus.  

content-loader
content-loader
content-loader