Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan ser vejret ud for de sejlende gæster i Kerteminde lystbådehavn i dag. Foto: Troels Lykke

Sejlerferie i regn, blæst og kulde

Lørdagen byder på regn i lårtykke stråler og kraftig blæst. Nogle steder kan der falde op til 70 millimeter vand, forudser DMI.

Af Troels Lykke |

Hvis man har planer om en sejltur lørdag, så bør man overveje det en ekstra gang.

Vejret bliver nemlig så regnfuldt og blæsende, at det i langt højere grad indbyder til en hyggedag indendøre med varm kakao i koppen og et slag ludo på sofabordet.

Michael Skelbæk, vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), sammenfatter lørdagens vejr til Berlingske Tidende:

»Det bliver et gedigent sommer-uvejr. Det bliver en yderst regnfuld og blæsende dag. En ganske modbydelig lørdag«.

Uvejret forårsages af et kraftigt sommerlavtryk, der passerer op over Danmark. Lavtrykket ledsages af kraftig regn, og det ser ud til, at Fyn, Syd- og Sønderjylland får mest regn. Men resten af landet snydes bestemt ikke for vand. Regnvejret begynder i løbet af natten til lørdag.

»Så tager det sådan set bare til i styrke og breder sig. Det vil kaste ganske betragtelige mængder regn af sig,« siger Michael Skelbæk og tilføjer:

»Der kan snildt falde op mod 30-40 millimeter frem til lørdag middag. Nogle steder kan der ovenikøbt falde mere.«

Det bliver samtidig blæsende

»Lørdag morgen vil der være en bister vind, så det bliver ikke på nogen måde rart vejr at være ude i.«

Som lørdagen skrider frem, lægger vinden sig og solen kan dukke op. Nogle steder kan termometret nå på den gode side af 20 grader. Men det er en stakket frist.

»Så kommer anden bølge. Det er regn- og tordenbyger, som vi skal have besøg af, og det begynder sidst på eftermiddagen lørdag,« siger Michael Skelbæk. Han forventer, at anden bølge rammer den sydlige del af Danmark hårdest.

Kilde: b.dk

Rudkøbing i går aftes, hvor der var godt vejr og god stemning. Selvom 25.000 besøger Langelandsfestivallen var der god plads i den gamle og nye havn. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader