Gå til hoved-indhold
Morten Grundsøe fra Kerteminde Sejlklub tog sig tid til alle spørgsmål mellem præmieoverrækkelserne. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Morten Grundsøe fra Kerteminde Sejlklub tog sig tid til alle spørgsmål mellem præmieoverrækkelserne. Foto: Troels Lykke

Jægersoldat i spidsen for SailExtreme i Kerteminde - se galleri

360 joller var til kæmpe stævne i Amandas by. Minbaad.dk var på land og vand og mødte den 38-årige tidligere elitesoldat Morten Grundsøe, der styrede stævnet med fem baner.

Af Troels Lykke |

Nogle mennesker udstråler ro, selvom de er i en stresset situation. Sådan oplevede vi Kerteminde Sejlklubs stævneleder Morten Grundsøe, der er tidligere jægersoldat med 'licens to kill' i krig.

Den licens er nu inddraget, i stedet styrer han 100 frivillige i tæt samarbejde med klubbens formand Jørgen Larsen i Danmarks store Torm-stævne SailExtreme.

Til dagligt lever Lotus 40-sejleren Morten Grundsøe af at arrangere ekspeditioner til polarcirklen og bjergbestigning.

Alle hev i ham da han stod og skulle dele præmier ud. Han svarede stille og roligt, ingen panik. Flere forældre kom hen og sagde: Fantastisk stævne, tak.

- Jeg vil helst ikke udtale mig om hvor langt tid jeg har brugt på stævnet her, men det er mange uger, jeg var spændt på at starte som ny stævneleder og om de frivillige ville bakke mig op og det har de gjort med en kæmpe indsats, siger Morten Grundsøe storsmilende.

Se 40 fotos fra stævnet

Jørgen Larsen, nyvalgt i Dansk Sejlunions bestyrelse, var manden, der var med til at klæde Morten Grundsøe på som ny stævneleder.

- Jeg er back-up for Morten her under stævnet, hvor vi har mistet støtten fra Kerteminde fra Kerteminde kommune, og de ydet ellers et væsentligt bidrag, men vi laver da et overskud på stævnet, selvom vi i år er gået tilbage med 20 joller færre i forhold til sidste år. Vi har også indledt et samarbejde med Egemose Marine på havnen, og de har sørget for gaver og poloer til hjælpere, forklarer Jørgen Larsen.

På banen blev der kæmpet rigeligt og vinden var stabil især lørdag, men det var også koldt for sejlerne, mens søndag var varmere men med mere springende, let vind. Se resultaterne

Claus Hamdrup lagde sin Drabant 38 til som dommerbåd for Europa- og Laser-jollerne.  - Der var kun få tyvstarter og et mærke drev lidt, men det blev løst, siger han.

Søren Dulong Andreasen fra Hellerup Sejlklub, vandt og viste at det ikke er en tilfældighed at han er verdensmester. - Fint stævne, men koldt lørdag, sagde han i forbifarten.

De flotte A-Cats svævede over vandet. Her ses vinder Thomas Paasch fra Skovshoved Sejlklub.

Fire B-Optimister fra Skovshoved Sejlklub råhyggede sig og var glad for stævnet, fortalte de.

Der var 108 A-Optimister med i stævnet bl.a. Christian Spodsberg fra Fredericia Sejlklub vandt. Det er ikke ham på billedet.

Glad Europajoller sejler fra Dyvig.

Jørgen Larsen var back-up på stævnelederen.

Europajolle-mafiaen. Fra venstre: Jørgen Holm fra Green Sails, Christian Rindom Europajolle-træner og kapsejladsekspert på minbaad.dk og helt til højre ses veteran-sejler i Europajolle og tidligere verdensmester Søren Johnsen fra Skive.

29ere vindere fra Kaløvig: Johanne på 15 år og storesøster Andrea Schütt på 16. - Det var svært at sejle i springende vind, siger sejlerne, der overvejer at sejle 49erFX efter 29eren.

Kæmpetalentet Anna Munch fra Kaløvig Bådelaug vandt hos Europajollerne. - Hun formår at tage de rigtige chancer når de er der og bliver hos feltet, når risikoen er for stor, siger Europajolle-træner Christian Rindom. 

content-loader
content-loader
content-loader