Gå til hoved-indhold
A-Cat sejler Thomas Paasch sejlede virkelig stærkt og var langt foran i den sejlads vi så om søndagen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
A-Cat sejler Thomas Paasch sejlede virkelig stærkt og var langt foran i den sejlads vi så om søndagen. Foto: Troels Lykke

Tjekkede A-Cats i Kerteminde - Paasch vinder - se nu film

Ti A-Cats, heraf nogle foilende, lyste op på Fyn under det kæmpe SailExtreme. Skovshoved-sejler Thomas Paasch vandt igen-igen.

Af Troels Lykke |

Den danske A-cat flåde var flot præsenteret ved weekendens SailExtreme i Kerteminde.

10 danske både var tilmeldt hvoraf de fleste var gamle kendinger, kun med 1 undtagelse, Leif Nielsen er det nye medlem af foreningen, lidt en ilddåb men generelt flot sejlet som helt ny i katamaran verdenen.

- Vi delte bane med Contender og 29’er som fungerede rigtigt godt. Lørdag blev der sejlet 4 sejladser i 8ms og aftagende til 5ms. Enkelte samlede på bokstaver (DNF) og ellers blev der gået til stålet, fortæller Jørgen Skov Hansen fra Kolding Sejlklub. Han tog en andenplads efter Thomas Paash.

Søndag blev der ligeledes sejlet 4 sejladser med meget varierende vind styrke og retning. Det gav udfordringer på banen og til baneledelsen.

Foilende A-Cat fra 150.000 kr.

Thomas Paasch fortæller i dag til minbaad.dk, hvad en A-Cat koster:

- Det er en udviklingsklasse, men man kan få en ny foilende A-Cat fra 150.000 kr. og op efter. En brugt med foiler koster fra omkring 120.000 kr. og en brugt konkurrencedygtig ikke-foiler til omkring 100.000. Man kan også få gode både som nok ikke kan være med i toppen ved over 5m/sek., men fortsat er hurtige gode både fra omkring 50-60.000 og op efter.

Se resultater

Flerskrogssejlads er in i sejlerverden. Så det er A-Cat-sejlads også.

Jørgen Skov Hansen foiler løs på en andenplads.

Jørgen Hansen fra Kolding. Se også dansk A-Cat hjemmeside - Her film, som du bør se, mener Thomas Paasch:

 

<iframe webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen frameborder="0" src="https://player.vimeo.com/video/128902743" height="423" width="600"></iframe>

 

2015 North Americans A Cat Championship Highlights from Nick Bowers on Vimeo.

content-loader
content-loader
content-loader