Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlere efterlyser en handikapregel i Silverrudder. Foto: Troels Lykke

Sejlere efterlyser handicapregel i Silverrudder

Man skal ikke kunne købe sig til en stor båd og derved vinde Silverrudder, mener sejler. Opdateret 11.40 lørdag.

Af Troels Lykke |

- Gælder det bare om at købe en båd, der er størst i sin klasse og så kan du lettere vinde Silerrudder i din kategori. Det synes jeg måske godt man kan stille spørgsmålstegn ved om det er smart, siger en Dehler 38-sejler, Søren Herluf Trolle fra Middelfart til minbaad.dk.

Vi mødte ham i Svendborg i verdens største singlehand-sejlads, Silverrudder, hvor 330 både var tilmeldt.

En anden sejler, Stig Nielsen, der sejler i BB 10-meter på Øresund normalt, ønsker også en regel efter handicap i sejladsen.

- Vi er nogle, der synes det kunne være sjovt at sejle efter en regel, om det lige skal være DH ved jeg ikke, man skal jo ikke skræmme de tyske sejlere væk. Og jeg synes også at det er godt at vi sejler efter søvejsregler, så der ikke luffes op på startlinjen inde i Svendborg Sund, men det kunne være sjovt at måle sig med andre, siger Stig Nielsen, der kom rundt i år på lidt over 22 timer.

- Det var en super sejlads, man føler sig overhovedet ikke alene der ude på vandet og ens venner har fulgte med på GPS-tracking og sendte en smser, forklarer Stig Nielsen.

BådNyt har ingen kommentarer pt.

Morten Brandt, redaktør for BådNyt, manden der opfandt Silverrudder og nu driver det med Svendborg Amatør Sejlklub, har ingen kommentar til sejlernes forslag.

content-loader
content-loader
content-loader