Gå til hoved-indhold
Kasper Lander fra Svendborg Amatør Sejlklub gjorde det godt i sin ældre Drabant 24, som han nu overvejer at få malet. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Kasper Lander fra Svendborg Amatør Sejlklub gjorde det godt i sin ældre Drabant 24, som han nu overvejer at få malet. Foto: Troels Lykke

19-årig cykelmekaniker var yngst i Silverrudder

Kasper Lander var yngste deltager ved dette års Silverrudder. Han sejlede i en Drabant 24 til 23.000 kr. Egon Hansen på 81 år var ældste deltager i solosejladsen om Fyn i en Albin Alpha.

Af Troels Lykke |

Den lokale Svendborgenser har sejlet Fyn rundt et par gange før, men aldrig alene og aldrig som en del af et kapsejlads. Han sejlede ind i Svendborg Havn lørdag den 19. september 2015 kl. 12.42, og han har derved klaret turen på 28 timer og 42 minutter.

Kasper Lander har hjulpet til under Silverrudder de seneste tre år, og sidste år sad han med i dommertårnet under Silverrudder Challenge, men i år har han købt sin egen Drabant 24 fra 23.000 kroner og ville også deltage Silverrudder.

”Jeg synes, det gik skide godt, der var perfekt vejr til mig, fordi det blæste, og det kan min Drabant 24 sagtens klare. Det gik især rigtig fint hele vejen op fra Thurø til Fyens Hoved, og jeg er meget tilfreds,” siger Kasper Lander til silverrudder.com

Fokkeskøde sprang

Til daglig er Kasper i lære som cykelmekaniker, men fritiden bliver brugt i Svendborg Amatør Sejlklub, både som træner og bestyrelsesmedlem. Hans tur rundt om Fyn gik næsten perfekt, men da han, som han selv siger ”lå og kæmpede tæt med en Spækhugger”, sprang hans fokkeskøde, og han var nødt til at udskifte det og kom derfor lidt bagud.

”Jeg har ikke skænket min alder en tanke. Jeg har faktisk slet ikke tænkt over, at jeg er den yngste,” siger Kasper Lander, der sejler med næste år igen.

Minbaad.dk mødte Kasper efter sejladsen. Han virkede frisk og var ved at rulle en fok sammen. Vi så også hans æggeur, der blev brugt flittigt.

"Jeg fik da sovet et par timer efter Lillebælt, bare ti minutter ad gangen, min selvstyrer virker fint, selvom den er gammel," forklarer han.

Der er 62 år mellem den ældste og den yngste deltager ved dette års Silverrudder Challenge, Egon Hansen på 81 år og Kasper 19 år. Egon Hansen sejlede rundt i en Albin Alpha på 29 timer og 21 minutter, mens Kasper tog turen på 28 timer og 42 minutter. Foto: BådNyt/Silverrudder

Kaspers Drabant 24 købte han for 23.000 kroner. Den har selvstyre, der er over femten år gammel. Foto: Troels Lykke

Her er Kasper, th., kommet godt fra start, mens Ole Larsen kæmper i den gule Mini 650, tv. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader