Gå til hoved-indhold
Vinderne ved Melges 24 DM. Fra venstre ses Søren Steen, Kris Houmann, Rasmus Melsen og Rasmus Damsgaard.Kapsejlads
Vinderne ved Melges 24 DM. Fra venstre ses Søren Steen, Kris Houmann, Rasmus Melsen og Rasmus Damsgaard.

Melges 24-mester Kris Houmann: Vi gik stærkt

32-årige Kris Houmann, tidligere Laser-es, viste hvordan man sejlede en Melges 24er ved DM i Sundby, med jollevenner fra Frederikshavn Sejlklub. Bonus info: Gast giftes på lørdag med OL-gast.

Af Troels Lykke |

To DM-sølv i Melges 24 har Kris Houmann, taktiker Rasmus Damsgaard, Søren Steen og Rasmus Melsen sejlet hjem i 2013 og 2014. Normalt går titlen nemlig til Kim Christensen fra Egå, der i år måtte nøjes med bronzeplads efter Jesper Bendix fra Fredericia.

 Men i år lykkedes det at få guld, endda på en overbevisende måde i det 26 både felt, ud for Sundby Sejlforening, hvor en femteplads var det dårligste resultat.

Kris Houmann er da heller ikke helt uerfaren med kapsejlads, har kørt hele vejen op med Optimistjolle, men det var især i den benhårde Laser-jolle, at han slog til, da han i sin tid kæmpede mod Anders Nyholm.

- Jeg var vel i top tre i Danmark, nej skriv hellere i top fem, lød det beskedent for Kris Houmann, der bor i Aalborg, hvor han til dagligt er projektchef i entreprenørvirksomheden HP.

Misser Champions League i Sejlsportsligaen

Om at vinde titlen, før sidste sejlads blev sejlet

- Det var da en forløsning efter vores tidligere sølvmedaljer, vi har nu været i gang i Melges 24eren i seks år, men vi gik godt især om lørdagen, hvor der var 5-6 m/sek. Vi havde et fartoverskud, men vi havde egentlig ikke troet på det i år, da vi ikke har sejlet så meget i år, udover VM (hvor holdet blev nr. 19, red.), siger Kris Houmann om båden fra 2005, som holdet købte i 2011 for 190.000 kr.

Et malurt i bægeret er dog at DM i Melges 24 blev sejlet samtidig med Sejlsportsligaen i Faaborg.

- Det betød at vi ikke kommer til Champions League finalen, fordi vores reservehold blev sidst, forklarer sejleren.

Taktiker giftes med Nacra 17-gast

Bonus-info fra Sejl & Hør. Taktikeren Rasmus Damsgaard skal på lørdag giftes i Frederikshavn Kirke med Anette Viborg fra Horsens. Hun er Allan Nørregaards gast i gast i Nacra 17.

26 både deltog. Foto: Svend Erik Sokkelund - DM-resultat - se flere fotos

content-loader
content-loader
content-loader