Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen sejler med til EM i 470.

470-EM starter lørdag i Aarhus - en dansk besætning med

Aarhus lægger hen over sommeren vand til hele tre sejlevents i olympiske klasser: EM i 470-Jolle, VM i Nacra 17 og EM i Laser og Laser Radial. Tobiasen og Jung Johansen er med i 470-EM.

Af Troels Lykke |

Begivenhederne er en del af Aarhus´satsning på internationale sejlevents I 2018 afvikles der VM i samtlige olympiske bådklasser i Aarhus Bugten, og sejlene rebes derfor også af både sejlere og by, som allerede nu har sat kurs mod VM’et.

Den første begivenhed skydes i gang i morgen med åbningsceremoni ved EM i 470, hvor der er en dansk besætning med, nemlig Balder Tobiasen og Magnus Jung Johansen. Starten går først mandag og der er finale lørdag 4. juli.

Byen byder hen sommeren hele tre sejlevents velkommen hen over sommeren. Med EM i 470-jolle i weekenden lyder startskuddet til en sommer for fulde sejl i Aar-hus Bugten.

Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune ser der frem til sommerens sejladser på VM-vandet og glæ-der sig over muligheden for både at afvikle de tre events og for at kunne varme op til VM i 2018:

”De tre sejlevents i år giver os en kæmpe mulighed for at vise Aarhus frem for de mange sejlere, coaches og tilrejsende publikum, der kommer hertil, og give dem og tilskuerne en lille forsmag på, hvad vores by og bugt kan byde på, når der i 2018 bliver VM for samtlige olympiske bådklasser,” siger Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune.

Seks klubber

For Sailing Aarhus, der er et samarbejde mellem de seks lokale klubber Kaløvig Bådelaug, Egå Sejlklub, Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten, Marselisborg Sejlklub og Aarhus Windsurfing Klub, betyder vært-skabet for sommerens tre events, at klubberne også får mulighed for at optimere event-setup og afvikling.

”Vi er stolte over at kunne byde sejlere, trænere og officials velkommen til et af de bedste steder i verden til afvikling af sejlportsstævner. Vi glæder os til at stille både vores farvand faciliteter og frivillige til rådighed, og vi ser frem at dele den intense og spændingsfyldte stævnestemning med alle deltagere og tilskuere,” siger Mette Rost-gaard Evald, Sailing Aarhus.

Natorp: I sikre hænder

”Med tre store events vil sejlsportsinteresserede fra hele verden rette blikket mod Aarhus i de kommende uger. Det bliver en stor og krævende opgave, som er sisikre hænder hos Sailing Aarhus med opbakning fra Aarhus-klubbernes fantastiske netværk af frivillige,” siger Hans Natorp, formand i Dansk Sejlunion.

Aarhus har gennem de seneste år været vært for flere store internati-onale kapsejladser som f.eks. ISAF ungdoms VM 2008, 505 VM 2010, 2011 A-cat VM samt EM i 49er og 49er FX i 2013.

”Sammen med Aarhus Kommune, Sailing Aarhus og Dansk Sejlunion sætter vi med sommerens tre sejlevents i olympiske klasser kursen mod 2018. Det er en gylden mulighed for at teste og forberede VM-setup og samarbejde,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

EM i 470-jolle: 27.juni – 4. juli, Aarhus Lystbådehavn

VM i Nacra 17-klassen: 3. – 11. juli, Kaløvig

EM Laser og Laser Radial: 17.-25. juli, Kaløvig

VM kommer til Aarhus året efter at byen har været Europæisk Kultur-hovedstad og de mange erfaringer herfra vil være med til at styrke afviklingen af VM i samtlige olympiske klasser, ISAF Worlds 2018.

content-loader
content-loader
content-loader