Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Anne-Marie Rindom ved VM i Santander i september. Foto: Troels Lykke

300 Laser-joller til EM i Kaløvig - start søndag

Fra 18. til 24. juli er der atter internationalt stævne i Aarhus Bugten. World Cup-vinder Anne-Marie Rindom er en af de store profiler i Laser Radial.

Af Troels Lykke |

Ikke færre end 300 deltagere fra op mod 40 lande er tjekket ind i Kaløvig Bådelaug for at sætte hinanden stævne ved EM for både mænd og kvinder i den olympiske bådklasse laser.

I løbet af den kommende uge vil Kaløvig Bådelaug således agere vært for hele tre

EM mesterskaber samlet under én paraply; European Laser Radial Women’s Championship 2015, European Laser Standard Senior Championship 2015 og European and World Laser Radial Men’s Championships 2015.

Danmark stærkt repræsenteret ved EM i laser
Også Danmark er at finde på listen over deltagerlande hos både kvinder og mænd.

Blandt kvinderne finder vi 23-årige landsholdssejler og stortalent Anne-Marie Rindom fra Horsens, som, ud over deltagelse ved OL i 2012, har en stribe af internationale medaljepræstationer bag sig i såvel europajolle som laser radial.

Alene i år har Anne-Marie Rindom hentet fire podieplaceringer ved internationale stævner, heraf senest guld ved de Nordiske Mesterskaber i juni, og med håbet om deltagelse ved OL i Rio i 2016, synes målet for en topplacering ved EM i Kaløvig åbenlys.

Hos mændene figurerer danske lokale topnavne som Patrick Döpping fra Egå Sejlklub samt Kaløvigs egen Thorbjørn Schierup, hvoraf sidstnævnte sikrede Danmark en plads ved OL 2016 i Rio ved VM i Santander i september sidste år.

25-årige Thorbjørn Schierup kan som tidligere vinder af U19 og U21 VM i laser radial se tilbage på sin karriere som ungdomssejler fra toppen af medaljepodiet, hvorfra deltagelse ved OL i London i 2012 blev næste skridt i en succesfyldt karriere.

Uddannelse og studier har imidlertid holdt Schierup væk fra topplaceringer i laserjollen siden VM i Santander, så et EM på hjemmebane kan vise sig at blive en kærkommen lejlighed for et come back til den talentfulde sejler.

Erfarne stævnearrangører
Når olympiske sejlsportsstævner af denne kaliber gæster Aarhus henover sommeren som perler på en snor, er det ikke uden årsag. Aarhusbugten byder på noget af Europas bedste vand, og så har de aarhusianske sejlklubber et verdensomspændende ry for at være gode stævneafviklere inden for sejlsport.

For blot en uge siden var nationsflagene I Kaløvig hejst for Nacra 17 bådene ved VM, som forløb succesfuldt kun udfordret af vejret, som besværede sejladserne gennem hele stævnet. Og ugen forinden stod menuen på EM i 470 i Aarhus Lystbådehavn med Aarhus Sejlklub og Sejlklubben Bugten som værter.

Kaløvig Bådelaug og de resterende medlemsklubber af Sailing Aarhus; Marselisborg Sejlklub, Egå Sejlklub, Aarhus Windsurfing Klub, Aarhus Sejlklub og Sejlklubben Bugten er med andre ord gået i skarp træning til afholdelsen af ISAF VM i 2018, som det lykkedes Sailing Aarhus at hente til byen tilbage i maj sidste år.

ISAF 2018 en fælles opgave
Til den tid skal alle detaljer omkring olympisk kapsejlads sidde på rygraden, og det gælder på vand som på land. Derfor arbejder klubberne i Sailing Aarhus tæt sammen på tværs af hinanden for at kunne udnytte fælles ressourcer på bedst mulig vis.

Stævneleder ved laser EM i Kaløvig, Per Hjerrild, har således sin daglige gang i Marselisborg Sejlklub. Både han og de frivillige, som, foruden Kaløvigs egne, tæller adskillelige medlemmer fra samtlige klubber i Aarhus og omegn, ser denne tilgang til stævneafvikling som en naturlig udvikling og en nødvendighed for at blive i stand til at kunne favne verdens største internationale sejlsportsstævne om tre år.

Forberedelserne til den kommende uges EM har da også været præget af effektivitet og en professionel tilgang til opgaven fra alle sider, og stævneleder Per Hjerrild ser således positivt på opgaven, som han håber, vil plante et frø i både sejlerne og ikke mindst i de frivillige på land:

“Jeg har en klar forhåbning om, at sejlerne på bagkanten at stævnet vil have en følelse af, at det var værd at rejse hertil - og træne op til,” siger stævneleder Per Hjerrild.

“Jeg håber, at vi lagde rammerne for, at de kunne udfolde og præstere deres bedste. Når sejlerene - eller de frivillige - om en måned tænker tilbage på deres deltagelse ved laser EM 2015, håber jeg, at det tænder for deres indre ambitioner om ligeledes at deltage ved ISAF VM i 2018,” slutter Per Hjerrild.

Laser European Championships 2015 åbnes officielt lørdag 18. juli kl. 18.00 i Kaløvig Bådelaug og er åben for tilskuere og publikum.

Stævnet kan følges på www.sailing-aarhus.dk/oc2015 og der vil være løbende opdateringer samt billeder fra stævnet at hente på Sailing Aarhus’ facebookside: www.facebook.com/SailingAarhus?ref=bookmarks
 
Laser Europeans Championships 2015 arrangeres af Kaløvig Bådelaug i samarbejde med Sailing Aarhus, Aarhus Events, Sport Event Denmark og Dansk Sejlunion.

content-loader
content-loader
content-loader