Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det blev til 6 tætte sejladser, hvor eleverne havde ansvaret for at sejle bådene selv, trimme og lægge taktik – vejledt af KDY’s erfarne instruktører. Foto: Frederik Sivertsen

Ordrup Gymnasium vinder Gentofte Gym Cup

Gymnasierne Øregård, Gammel Hellerup og Ordrup Gymnasium dystede i DS 37er ud for Skovshoved. Håneretten var på spil. KDY holder også introsejlads i november.

Af Troels Lykke |

Drømme sejlforhold, sportslige både samt dygtige instruktører gav de perfekte rammer til at finde en mester i Gentofte Gym Cup 2015.

Mesterskabet foregik på Øresund i KDY’s Matchrace både på Skovshoved Havn. De tre gymnasier, der valgte at stille op var Øregård, Gammel Hellerup og Ordrup Gymnasium. Hvert gymnasium stille med to hold af 5-6 personer.

Det blev til 6 tætte sejladser, hvor eleverne havde ansvaret for at sejle bådene selv, trimme og lægge taktik – vejledt af KDY’s erfarne instruktører.

Vinderen af dagens sejladser blev Ordrup Gymnasium, på anden pladsen Gammel Hellerup Gymnasium og tredjepladsen Øregaard Gymnasium. De tre podiehold fik tasker af KDY’s tøjpartner Helly Hansen.  

Studieretningsdag var guld værd
Alle tre deltagende gymnasier havde haft træningsdage inden cuppen, men ét gymnasium skilte sig særligt ud i forberedelserne.

Vinder-gymnasiet fra Ordrup lavede et par uger inden cuppen en studieretningsdag, hvor sejlsporten var på programmet. Ordrup Gymnasiums lærere og KDY havde sammen formet tre workshop-stationer med alt fra sejlsport, swat-analyser og foredrag.

”Det var en rigtig spændende dag. Det var fedt at få noget luftforandring og f.eks. lære om swat-analyse efter man havde sejlet og bruge sejlsporten som eksempel – det var en god metafor,” udtaler 1.g eleven Christoffer Langballe Ordrup Gymnasium.

Gentofte Gym Cup – kommet for at blive
Det er første gang at der afholdes Gentofte Gym Cup i sejlsport. KDY’s matchrace koordinator Rasmus Viltoft mener, at cuppen er en nyopstartet tradition.

”Denne cup og træningen op til giver kommunens unge mulighed for at udnytte at de bor så tæt på Øresund og en sejlklub med med resultater i verdensklasse”, udtaler Rasmus Viltoft fra KDY. Klubben har skænket projektet en større vandrepokal for netop at markere at cuppen skal fortsætte.

”En vandrepokal er netop en der skal gå på skift – nu kan Ordrup have den stående i præmieskabet og næste år må de kæmpe om at forsvare den”, siger Rasmus Viltoft.

Foto: Frederik Sivertsen/KDY - se flere fotos

KDY byder nye kommende matchrace sejlere velkommen!
Klubben har stolte matchrace- og kølbådstraditioner, og vil gøre indgangen let for en ny generation ved et nybegynder matchrace kursus  alle søndage i november.

”Meningen er at sejlerne skal lære alt fra at håndtere større kølbåde, samarbejde og disciplinen matchrace”, forklarer Rasmus Viltoft fra KDY.

”Vi har dygtige trænere som tidligere OL-sejlere, verdensmestre og Volvo Ocean Race sejlere, der er klar til at lære fra sig til den nye generation”. 

Man behøver ikke være medlem af KDY for at deltage til kurset. Mere info og  tilmelding

content-loader
content-loader
content-loader