Gå til hoved-indhold
Fra højre ses vinderne af Presse Cup: René Nielsen, Jesper Brøndum og Flemming Jensen og Troels Lykke. Foto: Mark CarlsenKapsejlads
Fra højre ses vinderne af Presse Cup: René Nielsen, Jesper Brøndum og Flemming Jensen og Troels Lykke. Foto: Mark Carlsen

Minbaad.dk slog (selvfølgelig) Bådmagasinet i Presse Cup - igen

Læs her en irriterende, selvpromoverende artikel fra Presse Cup fra Langelinje, hvor minbaad.dk styrede en J/70er med Hadsund Sejlklubs gaster til sejr.

Af Troels Lykke |

Det var første gang at jeg sejlede en J/70er. Det var på tide.

Den lette amerikaner har et lille ror, lidt for lille til min smag. Og allerede fra 5-6 m/sek. måtte den virkelig hurtige storsejlsgast René Nielsen slække løjgangen og jeg måtte prikke båden op mod vinden, så båden ikke krængede for meget.

- Du skal bare sejle båden på fokken, båden må ikke drive, så går den i stå, sagde René Nielsen, der er en skrap X-99 sejler fra Hadsund.

Savner hængestropper

Det føles lidt frustrerende at man ikke bare lige kan kaste sig ud i hængestropperne, som jeg kan gøre det på min H-båd. På J/70eren er der et søgelænder, der forhindrer det.

Men J/70eren er sjov og der skal virkelig reageres hurtigt på roret. Der er god plads i cockpittet og gasterne fra Hadsund arbejdede virkelig hårdt. Også 18-foot sejleren Jesper Brøndum, der normalt styrer båden i Sejlsportsligaens første division.

Vi nåede også at komme op at plane og det gik jo bare super, båden er jo sjov.

- Fald langsomt ned når du bommer og hurtigere op efter bomningen, sagde René Nielsen, før jeg skulle bomme med den lette kulfiberbom, der sidder højt. Smart.

Og vi vandt...

Og jo så vandt vi jo - over Bådmagasinet, der havde sendt deres bedste kort Nicolai Lassen, der var gast på en båd fra Aarhus Sejlklub, styret af Rie Galsgaard.

Vi var seks både i feltet og der var skiftende føringer, faktisk førte Bådmagasinet før sidste læns, men vi rullede dem kort efter topmærket og kom først til bundmærket og krydsede først i mål.

Dejligt at have håneretten. Godt arrangement af KDY. Tak for turen:-)

content-loader
content-loader
content-loader