Gå til hoved-indhold
Besætningen på Skovshoved Sejlklubs vinderbåd, fra venstre: Jakob Groth, Peter Lang, Cille Smedegaard og længst til højre, skipper Lars Nordbjærg. I midten med DM-trofæet er det formand for Skovshoved Sejlklub, Jesper Meulengracht.Kapsejlads
Besætningen på Skovshoved Sejlklubs vinderbåd, fra venstre: Jakob Groth, Peter Lang, Cille Smedegaard og længst til højre, skipper Lars Nordbjærg. I midten med DM-trofæet er det formand for Skovshoved Sejlklub, Jesper Meulengracht. Foto: Frederik Sivertsen/Dansk Sejlunion

Nordbjerg og co. fra Skovshoved Sejlklub vinder Sejlsportsligaen

Sejlsportsligaen 2015 sluttede med Skovshoved Sejlklub som samlet vinder. Sølv til Hellerup Sejlklub, mens Aarhus Sejlklub sluttede på tredjepladsen. Fem røg ud af første divison.

Af Troels Lykke |

Skovshoved Sejlklub er dansk mester for sejlklubber 2015. Det blev afgjort søndag ved årets fjerde og sidste stævne i Sejlsportsligaen – afviklet under lette, sommerlige vindforhold i Københavns Havn.

Selve stævnet på Langelinie blev vundet af verdensmester i matchrace, Lotte Meldgaard, viser resultatlisten men KDY tog kun en samlet 5. plads, da KDY udgik dramatisk før tid, af et andet KDY-hold i Skive i foråret.

Før sæsonfinalen lå Skovshoved Sejlklub klart i spidsen af Sejlsportsligaen i kraft af sejre ved to stævner tidligere på sæsonen. DM-trofæet kom dog først i hus efter en række nervepirende sejladser på sidstedagen, hvor en tæt pointstilling betød, at ganske få point kunne vende op og ned på den samlede ligastilling.

Spændende til sidst

”Det var spændende til sidst, der var ikke mange point mellem os,” sagde en lettet Lars Nordbjærg, skipper for Skovshoved. ”Det føles fantastisk. Også fordi vi ikke kun har præsteret ved et enkelt stævne, men har formået at holde en stabil serie gennem hele sæsonen,” sagde han videre i pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Skovshoved har som eneste af de 18 klubber i ligaen benyttet samme besætning ved alle fire stævner i sæsonens løb. Besætningen tæller blandt andre verdensklassegasten Peter Lang, der vandt OL-bronze i 2012 (49er).

”Vi er godt sejlet sammen og har et godt teamwork, hvor vi hjælper hinanden. Når det bliver tæt til sidst, er det en kæmpe fordel, at vi hver især ved, hvad hinanden gør,” sagde Peter Lang om den måske afgørende forskel på Skovshoved og de øvrige hold i ligaen.

Foruden Peter Lang er de to øvrige gaster på Skovshoveds vinderbåd Cille Smedegaard og Jakob Groth.

Sejlede sammen hele sæsonen

Jacob Groth forklarer til minbaad.dk om holdet, der har været i den gule førertrøje siden stævnet i Horsens i juni.

"En af forskellene på os og de andre hold er, at vi har sejlet sammen hele sæsonen, mens andre klubhold, som fx Hellerup har skiftet hold, du kan se Lucas Lier, der bliver seks i Porto Cervo ved VM for klubhold, han er ikke med i dag, men ellers er det jo gået godt for os fordi Lars Nordbjerg har sit rolige gemyt og sit overblik fra matchrace, Sille holder øje med de andre både, Peter Lang tager sig af taktikken og jeg prøver at kigge ind i båden og få den til at sejle hurtigt."

Sølv til Hellerup - bronze til Aarhus

Sidste års danmarksmestre fra Hellerup Sejlklub sluttede i år på ligaens andenplads, mens Aarhus Sejlklub blev nummer tre. I bunden rykker Skærbæk, Silkeborg, Sønderborg, Vallensbæk og Middelfart ud af ligaen.

De erstattes af oprykerne Bogense, Skive, Svendborg, Brejning og Thisted. Sejlsportsligaens næste sæson begynder i maj 2016.   

Slutstilling for hele 2015

1 Skovshoved Sejlklub68
2 Hellerup Sejlklub62
3 Aarhus Sejlklub53
4 Kerteminde Sejlklub49
5 Kongelig Dansk Yachtclub47
6 Åbenrå Sejlclub45
7 Sejlklubben Lynæs 44
8 Frederikshavn Sejklub42
9 Roskilde Sejlklub39
10 Hadsund Sejlklub38
11 Faaborg Sejlklub37
12 Kaløvig Bådelaug36
13 Horsens Sejlklub27
14 Skærbæk Bådeklub25
15 Silkeborg Sejlklub23
16 Sønderborg Yacht-Club19
17 Vallensbæk Sejlklub17
18 Middelfart Sejlklub13

 

content-loader
content-loader
content-loader