Gå til hoved-indhold
Det er et flot syn at se de klassiske træbåde side om side.Sejlklubber
Det er et flot syn at se de klassiske træbåde side om side.

Helsingør: Oplev klassiske både indefra

Træskibssejlerne inviterer alle interesserede til stævnet og en snak med ejerne om livet med træbåd. Stævnet løber af stablen fra 9. til 13. juli.

Af Sara Sulkjær |

Sommerens stævne for klassiske, sejlende skønheder foregår i år i Helsingør. 

Havnen i den gamle søfartsby danner ramme om træbådsmødet for lystbådene, som er organiserede i Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer (DFÆL).* 

Publikumsvenligt stævne

Stævnet afvikles fra torsdag 9.juli til søndag 12. juli. 

- Igennem disse fire dage vil der samles et fornemt og repræsentativt udvalg af bådtyper, som stadig findes bevarede og er eksempler på den ypperste bådbygger-kunnen fra bådenes respektive oprindelseslande, siger træskibssejlerne i en pressemeddelelse. 

- Stævnet vil være publikumsvenligt, og bådejerne opfordrer alle, som er nysgerrige, til at komme for at se bådene og tale med deres ejere om livet med en træbåd, fortæller sejlerne videre. 

Der vil være både motor- og sejlbåde til stævnet og masser at tale med ejerne om, hvis man selv har tanker om at erhverve en lystbåd af træ.

Aktiviteter omkring stævnet

Under stævnet vil der være flere tilbud til de besøgende. Foreningen DFÆL udstiller blandt andet plancher på Biblioteket Kulturværftet. Hver planche er en præsentation af en træbåd samt dens ejer. 

Planchen vil være et mix af billeder og tekst, som fortæller om glæden ved at eje et stykke af den sejlende kulturarv. Udstillingen vil være gratis og kan ses i perioden 1.august til 22. september. 

Derudover vil der om lørdagen afvikles kapsejlads. Det vil også være muligt for besøgende at komme ombord på både, som er mærket med ”Åben Båd”. 

- Ejerne vil være ombord for at fortælle om bådenes historie, sejlegenskaber samt om arbejdet med bådene og sejladserne, fortæller træskibssejlerne. 

DFÆL’s bestyrelse vil også være til stede for besøgende. Interesserede får her mulighed for at høre om medlemskab af foreningen, dens arbejde og det store, vidt forgrenede netværk med træbådsviden.

Derudover vil der være et ”Stumpemarked”, hvor maritime effekter kan finde nye ejere. 

Om DFÆL*

Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer er en sammenslutning for alle, der interesserer sig for at sejle og bevare ældre lystfartøjer. 

Foreningen arbejder blandt andet for at bevare flest mulige ældre lystfartøjer samt de traditioner, der knytter sig til dem. 

Foreningen arrangerer én gang om året et sommerstævne med vurderinger og præmieringer af særligt velbevarede både, kapsejlads og socialt samvær. 

Foreningen tæller i omegnen af 350 medlemmer. 

DFÆL’s formål

DFÆL opretholder et bådregister for ældre lystfartøjer med relevante data og billedemateriale om både, ejere, konstruktører og værfter. 

DFÆL modtager og videregiver oplysninger om fartøjer og klasser til interesserede båd-entusiaster – eksisterende bådejere såvel som potentielt kommende.

Læs mere om foreningen her og følg dem på Facebook

Læs mere om selve stævnet her

Med signalflag i masterne skaber bådene en fantastisk stemning på havnen

Både motor- og sejlbåde vil være at finde til stævnet

Flere forskellige bådtyper vil kunne ses i Helsingør

Om lørdagen vil der også være kapsejlads på programmet

content-loader
content-loader
content-loader