Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ole Larsen sejler alene de næste otte dage i sin lille 6,5 meter lange båd. Foto: Gitte Stellan Larsen

Solo-Ole sejler til Shetlandsøerne i dag

Den 44-årige Randers-sejler forlader Danmark i dag og sejler til Shetlandsøerne nonstop på 1000 sømil. Det er kvalifikation til Mini Transat i 2017. Vi talte med sejleren i går.

Af Troels Lykke |

Shetlandsøerne ligger omtrent 300 sømil fra Norges vestkyst, viser Google Maps - det er de øer at den 44-årige tømrer fra Randers vil runde de næste dage, når han i dag klokken 16, i sin 6,5 meter lange båd, stikker ud fra Udby Lystbådehavn ved Randers Fjord.

Omtrent 1000 sømil kommer solo-turen til at lyde på. Og det skal den også minimum være på, hvis Ole Larsen vil sejle Mini Transat fra Frankrig til De Kanariske Øer og videre til Caribien næste år til november. 

Faktisk går 6,5 Mini-Transat organisationen så højt op i kvalifikations-sejladsen, så den jyske sejler skal føre dagbog hver 3. time. Noget han skal sende til klassen under turen.

Vi talte med Ole Larsen i går eftermiddags og han lød rolig og næsten klar, da han var på båden for at reparere mindre skader på sejlene fra 2003 og hvor han ryddede på den gule Mini 6,5 meter fra 1997.

8-10 m/sek. fra vest ved Skagen

- Der er lovet 12 m/sek. fra syd når jeg starter og når jeg runder Skagen går den i vest med 8-10 m/sek. Derefter vil vinden falde til 5-6 m/sek. ved Shetlandsøerne, så det bliver sommervejr, forklarer Ole Larsen.

Han har nu opgraderet sin båd, som reglerne i Mini-Transat foreskriver. Det vil sige at han nu har redningsflåde, Epirp-nødsender, personlig nødsender PLB, solceller er også kommet til, mens han har fået en håndholt GPS plus søkort på turen.

Søvn bliver der ikke meget af.

- Jeg håber på 4 til 6 timer i døgnet i de otte dage jeg forventer turen tager, ellers bliver det noget med at sove 20 minutter og derefter justere sejl og derefter sove 20 minutter igen. Jeg har en god selvstyrer jeg købte sidste år, forklarer Ole Larsen, der kommer til at leve af rugbrød og frysetørret mad og varm kakao. 

Shetlandsøerne er i den røde boks.

Ole gør sig klar. Efter turen vil han forsøge at skaffe 500.000 i sponsorat til turen næste år over Atlanterhavet.  Du kan følge Ole på turen til Shetlandsøerne på facebook

content-loader
content-loader
content-loader