Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Minbaad.dk møder Mini Transat-sejler i La Rochelle

1. oktober går starten for 10 kvinder og 71 mænd i Mini 650ere. Solosejladsen på 4.000 sømil går fra La Rochelle til Gran Canaria og videre til Caribien. Vi møder hollænderen Sander på 53 år.

Af Troels Lykke |

Sådan ser den foilende Arkema ud, den letter ved 8 m/sek. Der er to foilende både med i feltet. Båden er i prototype-klassen, der fungerer via en boksregel, hvor bådene også ses med højere master. Båden har foilet 22 knob, fik vi at vide i går af en mand, der hjælper Arkema på land. Foto og video: Troels Lykke

Sådan så en af Mini 650erne ud i 1977, hvor 27 solosejlere startede sejladsen. Dengang navigerede man med sekstant. Bemærk den meget smalle hæk, der i dag er dybt umoderne. Her ses den i La Rochelle i Frankrig, hvor der gøres klar til Mini Transat-sejladsen, der starter 1. oktober.

Sander Von Doorn fra Holland har lige købt en ny Pogo 3-serie båd. Den gav han cirka 750.000 kroner for. Men det er de hurtigste prototyper som foilende Arkema, der forventes først.  - Jeg førte engang over Paul Elvstrøm og hans datter i en sejlads i Tornado, fortæller han til minbaad.dk. Lige nu stresser han med sikkerhedstjek.

4.000 sømil alene. Først sejles til Gran Canaria i Las Palmas og efter tre uger sejles videre til Martinique. - Man vil vente og se, om det rigtige vejr er der, før vi sendes mod Carbien, og så er der stor spredning på feltet, derfor venter vi tre uger med at sejle videre mod Caribien, siger Sander. Se her hvordan båden sejler:

 

content-loader
content-loader
content-loader