Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Michael Hansen er ukendt, vi har dog mødt den sympatiske og stærke sejler, når han træner på livet løs ud for Egå, hvor de skrappe Laser-sejlere findes. Foto: Alberto Sanchez

Ukendte Michael Hansen vinder OL-udtagelse i Laser

Michael hvem? Fredericia-sejler Michael Hansen på 26 år vandt OL-udtagelsen i Laser. Fire danske både er klar i dag til Medal Race på Mallorca, uden Finn-jolle og 49er.

Af Troels Lykke |

De danske OL-sejlere har i denne uge testet formen ved Trofeo Princesa Sofia på Mallorca. Stævnet er en del af sejlernes Europa Cup-serie, og det er samtidig et af de få store events, der samler verdenseliten i alle ti olympiske klasser. 

I mændenes Laser-klasse er det nu definitivt afgjort, at Michael Hansen, Fredericia Sejlklub, indstilles til OL-udtagelse. Europa Cup’en på Mallorca var det andet af to stævner i den danske Laser-udtagelse.

Her var Michael Hansen den eneste blandt seks danskere til start, der nåede med i den pointgivende top-50. En slutplacering som nummer 35 var således rigeligt til at sikre en sejr i udtagelsen for den 26-årige Fredericia-sejler, skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Fire både klar i dag - uden Finn-jolle og 49er bl.a.

Fire danske både er klar de afsluttende Medal Race, der sejles lørdag.

I 49erFX er den allerede OL-udtagne besætning med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sikker på mindst en sølvmedalje. Danskerne har stort set udelukkende leveret toplaceringer gennem stævnet, men det samme – og en anelse bedre – har hollænderne Bekkering/Duetz, der således holder et 11 points forspring før finalesejladsen.

Danskerne skal således hente seks placeringer på hollænderne for at tage guldet. Og de kan roligt satse alt – ingen truer dem bagfra.

OL-bejlere byttede plads

I Laser Radial-klassen bliver den danske OL-udtagelse afgjort ved VM midt i april. Begge de to danske bejlere til OL-billetten, Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni,  er med helt i front på Mallorca.

Rindom har tilmed ført stævnet i flere dage efter at have vundet hele fem sejladser undervejs. Men fredag kiksede den danske verdensmester med to placeringer som 16 og 27 – og gled herefter tilbage på en samlet fjerdeplads.

Samtidig slog Gunni til med en 1. og en 6. plads, hvilket rykkede hende frem på en samlet andenplads. Medal Race kan give to danske medaljer – i givet fald formentlig sølv og bronze. Guldet er reelt uden for rækkevidde.

De nykårede danske VM-sølvvindere i Nacra 17, Allan Nørregaard og Anette Viborg ligger på femtepladsen før Medal Race – med mulighed for en bronzemedalje.

Høgh kæmper med farten

For Jonas Høgh-Christensen i Finnjolle har stævnet været en tung omgang. Den danske OL-sølvvinder har kæmpet med at få fart i båden.

Det hører dog med til billedet, at Høgh blandt andet har brugt stævnet til at teste bådens opsætning, hvilket uundgåeligt smitter af på resultatlisterne. Høgh slutter stævnet på en 16. plads. 

Godkendt debut for ny 49er

I går skrev minbaad.dk at 49er-skipper Jonas Warrer havde fyret sin gast CP, det var dog blot en aprilsnar, selvom rigtigt mange troede på joken. Blandt andet sejlere fra Hellerup, hvor den fyrede gast Anders Thomsen kommer fra, men også organisationer i sportens verden, erfarer minbaad.dk.

Den nydannede besætning med Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck, CP, slutter på en 12. plads – et resultat svarende til forventningerne, skriver DS til pressen.

To yderligere stævner over de kommende uger afgør, om Warrer og Lübeck indstilles til OL-udtagelse.

- Vi sejlede ikke godt den her eftermiddag (fredag), fortalte en ærgerlig Warrer i går til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader