Quantcast
Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Warrer er ensom nu. Sympatien ligger hos gasten CP. Foto: Dansk Sejlunion

APRILSNAR: Warrer fyrer igen ny gast efter dårlige resultater

Warrer opgiver OL. Det sker efter at han og Christian Peter Lübeck kun er på 12. plads efter ringe taktik på Mallorca. - Gastematerialet i Danmark er simpelthen under al kritik, siger Jonas Warrer.

Af Troels Lykke |

Jonas Warrer fra Aarhus har haft gode muligheder for at øve sig med forskellige gaster, som Politiken skrev fornylig.

Men nu ser det ud til at være slut, helt slut. Jonas Warrer giver simpelthen op og dropper tankerne om deltagelse ved OL i 49eren i Rio til august.

Gasterne har tidligere været Peter Krüger, Martin Kirketerp, Søren Hansen, Peter Lang og Anders Thomsen gennem ti år og der har været knas med flere af gasterne. Senest Anders Thomsen, der gik ud i pressen og kritiserede Dansk Sejlunion for beslutningen om at han skulle acceptere en fyring af Warrer.

Men Jonas Warrer har hidtil været fredet. Det kan være slut nu, selvom han er et stort navn i Dansk Sejlunion og i mange år har tilhørt verdenseliten i 49’er-klassen, hvor han har vundet medaljer ved OL, VM og EM.

Gast for dårlig til taktik - mener Warrer

Men lige nu kniber det på Mallorca, hvor han med den nye gast Christian Peter Lübeck er på en 12. plads, viser resultatlisten, netop uden for top ti i Princess Sofia Cup og dermed kan holdet misse medal racce.

Og placeringen er et problem, da Dansk Sejlunion og Team Danmark har krav om netop top ti placeringer til den uprøvet besætning.

Og det har givet konflikter og frustationer om bord på 49eren med den 24-årige gast Christian Peter Lübeck, til dagligt kaldet CP.

Holdet har farten på Mallorca-stævnet, men taktikken har fejlet, hvilket gasten ifølge en kilde på havnen på solskinsøen, har haft andel i, mener Jonas Warrer ifølge kilden, der i øvrigt skulle være noget træt af Warrer, som han mener lider af OL-guldnykker.

Jonas Warrer vil ikke gå ind i noget konkret om konflikten, som han heller ikke ville med Anders Thomsen, hvor det var det sociale på land, der svigtede.

Men denne gang virker det til at være på vandet ifølge Warrer, man efterhånden godt kan betegne som en noget vanskelig skipper for OL-landsholdet.

Warrer: Gastemateriale for dårligt i Danmark

36-årige Jonas Warrer er kortfattet da minbaad.dk ringede torsdag aften, efter at 49eren var pakket og sat på traileren mod nord.

- Gastematerialet i Danmark er simpelthen under al kritik. Jeg giver op og ligger 49eren på hylden. Jeg sejler for at vinde, og med det materiale er det simpelthen ikke realistisk, om vi så øver os de næste 10 år, siger en kortfattet Jonas Warrer, der ikke har flere kommentarer om bruddet.

Den nu forhenværende gast om bord, Christian Peter Lübeck, giver igen til Jonas Warrer.

-Jeg er rystet. Men jeg bliver også nød til at sige at Jonas er en primadonna og stemningen har været ulidelig om bord. Han er mildt sagt ikke nem at samarbejde sammen med. Og går noget galt mener han som regel at det er min skyld, lyder det fra gasten.

Christian Peter Lübeck ses her med Lin Cenholt, som han gastede for i Nacra 17.

content-loader
content-loader
content-loader