Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses 2. start i Skovshoved lørdag kl. 8. Foto: Katrine Bertelsen

Danmark Rundt solo: Faurby 999 udgår ved Læsø

De store både i Quantum Singlehand Danmark Rundt sejler mod Skagen. Jan Hansen i Dansail 45 har 68 sømil til mål. Første lille båd med Jan Møller krydser mod Bønnerup i 12 m/sek.

Af Troels Lykke |

Det er hårdt at være singlehandsejler lige nu i Quantum Singlehand Danmark Rundt. Næste etape fra Skagen på 101 sømil er nemlig mod Bønnerup Strand, hvor vinden står lige imod når bådene starter forskudt.

Vi ringede her til morgen til Jan Møller, der havde fået sovet 5 timer på sit 8 timers pitstop i Skagen. Han havde også fået ny spiler med, men den får han ikke brug for foreløbig.

Han har nu 25 sømil til mål i Bønnerup Strand, efter han startede ved midnat i Skagen, et par timer før den næste båd. En Maxi 999 fra Egå, i Small-feltet. 

- Det er hårdt kryds med 12 m/sek. og man kan ikke lige søge læ her i Aalborg Bugten, siger Jan Møller, der ikke får sovet meget.

Sover 2-3 minutter på dørken

- Når jeg lukker øjnene, så går jeg lige ned og lægger mig 2-3 minutter på dørken, siger Jan Møller på 51 år.

Han fortæller at sejlerne i sejladsen er høj, helt op mod 70 år er den ældste sejler.

- Men sejlerne klarer sig godt. Der er kun en udgået fra første start, båden ligger på Læsø (en Faurby 999 med Bent Ankerstjerne, red.). Jeg ved ikke hvorfor han er udgået. Men noget der kendetegner vores sejlads, er at gennemsnitsalderen er høj. Men dem jeg har talt med er ved godt mod, de har nu efter første ben forstået den store udfordring det er at sejle sejladsen. Men folk har været forberedte, vi havde et planlægningsmøde i marts. Her talte vi om hvad der skulle være fokus på med at få skiftet ting ud på båden og opgradere ting. Det er en lang kæde af ting, der skal være i orden, siger Jan Møller.

Pointsystem som i Volvo Ocean Race

Lige nu arbejdes der på resultatlisterne, der er et et DH-system, men baseret på et  Offshore Line System. Dem med bedste præmietider vinder her etape.

Og dem der får flest point vinder, som i Volvo Ocean Race, og får du nul point i en etape kan du stadig vinde sejladsen samlet set.

- Det gør vi for at bevare spændingen, siger Jan Møller til minbaad.dk, mens det blæser 12 m/sek. lige imod ham.

Følg sejlerne på Tracing

content-loader
content-loader
content-loader