Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
'Rio' var utrolig tæt på Venøbos båd. Foto: Erik Venøbo

Sejler i Danmark Rundt var tæt på nedsejling

Erik Venøbo på 34 fods båd var 10 meter fra blive sejlet ned af uddybningsfartøj "Rio". Kort Update fra Quantum Danmark Rundt Singlehand. Feltet på 20 både sejler nu mod Assens.

 

Af Troels Lykke |

Erik Venøbo og Lipstick, en 34 fods one off, tegnet af Lars Olsen, var søndag ved at blive sejlet ned af uddybningsfartøj "Rio".

Det kom bagfra og drejede skarpt til styrbord lige mod Erik venøbo, der fik lavet en undvigemanøvre, mens Rio passerede i 5-10 meters afstand.

Presseansavarlig Katrine Bertelsen fra Quantum Danmark Rundt Singlehand, forklarer på facebook.

- Skipperen på 'Rio' sagde ikke undskyld, men råbte ad Erik Venøbo. Jeg har efterfølgende talt med Frederikshavn, der er ingen der vil røre ved det, havnen kan ikke, da den ligger på Flådestationen, og Flådestationen vil ikke fordi det er en privat contractor, Arkil, der har hyret Rio. Så langt så godt. Erik overvejer at indberette det til Søfartsstyrelsen. Men pas på alle i andre, der er meget trafikeret langs kysten. Jeg har bedt Frederikshavns havn om at sprede rygtet, at der indenfor de næste 24 timer passerer 20 solosejlere, skriver Katrine Bertelsen.

Se på AIS-tracking hvor sejlerne ligger nu 

Hård tur til Skagen på 45 fods alubåd

Jan Hansen, sponsor i stævnet fra Quantum Sails på Amager, sejler med i sin alubåd, Dansail 45. Han fortælller at der var hårde sejlskift.

- Jeg nåede Skagen kl. 13:49 efter en noget bumpy nat i Kattegat, frisk vind og store bølger. Mange sejleskift de sidste 10 sømil mod Skagen. Selv en chickenshute på 140 kvadratmeter kan man godt blive træt af at sætte 4-5 gange alene, forklarer Jan Hansen på facebook.

Og det var godt med pitstop.

- Efter målgang var der 8 timers hvile og omsorg fra min one and only shorecrew Helle, fortæller han kl 23.45 i nat. Nu har feltets største båd lige forladt Bønnerup Strand og sejler mod Assens.

Så tæt var Rio på Venøbos båd. Foto: Erik Venøbo

Jan Hansen bruger en del kræfter på hans 140 kvadratmeter forsejl, der her er oppe. Her har han lige forladt Bønnerup Strand for få minutter siden. Foto: Jan Hansen

content-loader
content-loader
content-loader