Gå til hoved-indhold
Der var tæt dyst på vandet ud for Kaløvig i weekenden. Foto: Claus OlesenKapsejlads
Der var tæt dyst på vandet ud for Kaløvig i weekenden. Foto: Claus Olesen

E-jolle-stævne: Tæt konkurrence mellem Livbjerg og Munch

Der var skumsprøjt på vandene og hård konkurrence i luften ud for Kaløvig Bådelaug, da Europajollernes tredje ranglistestævne i 2016 blev afviklet i weekenden.

Af Tine Vinther |

Stemningen var i top ved weekendens ranglistestævne for Europajoller, som i år blev afviklet af Kaløvig Bådelaug.

Op mod 41 unge, ambitiøse sejlere havde sat hinanden stævne fra 30. april til 1. maj for at dyste om en plads øverst på listen.  

Blandt deltagerne var tidligere topsejlere fra bl.a. Optimistklassen og Zoom8-klassen, som i deres transit mellem to jolletyper ønskede at dyste mod andre solide sejlere. Også etablerede storjollesejlere havde sat kurs mod Kaløvig Bådelaug for at tage del i konkurrencen på vandet, sportsmanship og det unikke fællesskab, som Europajolle-klassen er berømt og berygtet for at kunne levere.

Vejret viste sig fra sin bedste side, og lørdagen kunne således byde på fire sejladser med god vind i sejlene, mens søndagen bød på to sejladser af den mere vindstille slags, dog badet i sol. 

Favoritterne toppræsterede

Blandt de 41 sejlere skilte topprofilerne sig ud fra starten. Hos kvinderne lå Kaløvig-sejlerne Anna Livbjerg og Anna Munch i tæt konkurrence under hele stævnet, og det var da også marginaler, der sendte førstnævnte øverst på skamlen skarpt forfulgt af Anna Munch, som indtog en flot andenplads.

Tredjepladsen blev indtaget af et andet ungt Kaløvig talent, Malene Christensen, som - trods en flot præstation - måtte se sig slået med flere længder af 2 x Anna.

Hos drengene sneg rutinerede Søren Johnsen sig ind på en førsteplads foran Emil Munch på en andenplads og Kenneth Frederiksen på tredjepladsen. Samlet set leverede favoritterne altså varen både hos kvinderne og mændene.

God plads til hygge

På trods af hård konkurrence var der også plads til hygge og socialt samvær blandt sejlerne såvel som forældre og publikum. Den gode stemning kulminerede i en fornøjelig festmiddag lørdag, hvor op mod 80 mennesker deltog og bidrog således til at gøre ranglistestævnet til en succes ikke blot på vandet, men også på land.

Stor tilfredshed finder min ligeledes hos stævneleder, Claus Olesen:

- Når der sejles E-jollestævne i Danmark, bliver der sejlet i et hårdt felt, hvor verdenseliten blandt E-jolle sejlere hører til. Og der bliver ikke ’givet ved dørene’. Alle sejlere yder deres maximale, udtaler han i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Alligevel er der god plads til nye sejlere i klassen, og på intet tidspunkt går konkurrenceånden ud over kammeratskabet og den gode stemning, slutter en glad stævneleder.

Fjerde og sidste ranglistestævne afvikles i Kerteminde Sejlklub 13. maj.

Se resultaterne fra E-jollernes tredje ranglistestævne for kvinder og mænd her, mens de samlede resultater kan ses her

Trods hård dyst på kapsejladsbanen, var der plads til hyggeligt samvær imellem sejladserne. Foto: Claus Olesen

content-loader
content-loader
content-loader