Gå til hoved-indhold
Europajoller er en meget aktiv klasse for sig. Som tilbyder både unge som voksne i alle aldre (øvede som uøvede) - Til at deltage i stævnet udenfor Struer Sejlklub, fredag d. 30. september til d. 2. oktober 2016.Kapsejlads
Struer Sejlklubs aktivitetsudvalg har arbejdet med planlægningen i 3 måneder og melder alt klart til afviklingen af stævnet. Arkivfoto: Kaløvig Bådelaug

Struer Sejlklub vært for DM i Europajolle

Struer Sejlklub er en af de klubber hvor Europajollen sejles, og her er den aktive klub udpeget som vært for DM, der starter fredag i denne uge.

Af Troels Lykke |

Struer Sejlklub holder i den kommende weekend fra fredag den 30 september til den 2. oktober 2016 DM for Europa-joller i farvandet ud for Struer Havn.

Struer Sejlklub er blevet tildelt arrangementet af Europe Class Denmark som er klassens internationale navn og dækker over den tidligere olympiske jolle for kvindelige sejlere, hvor de danske piger har lavet fornemme resultater i olympisk sammenhæng som guld til Kristine Roug i 1996 og bronze til Signe Livbjerg i 2004.

Bådtypen sejles både af drenge og piger – herrer og damer og der forventes til stævnet deltagelse af mellem 40 – 50 sejlere i alderen fra 16 år til måske over 50 år.

Uddanner til komplette sejlere

Europa-jollen er en meget aktiv jolleklasse som uddanner unge sejlere til komplette sejlere. Der er tale om en jolle med rigtig gode sejleregenskaber og i Danmark har man et sejler- og konkurrencemiljø der giver de unge sejlere mulighed for at blande sig i verdenseliten.

Det fortæller Otto G. Jensen fra Struer Sejlklub.

På nationalt plan sejles der en lang række stævner – nogle tjener som ranglistestævner og er med til at kvalificere til internationale stævner som NM, EM og VM. Årligt arrangeres der et stort stævne for de europæiske sejlere på Gardasøen.

Struer Sejlklub er en af de klubber hvor jollen sejles og her er den aktive klub blevet udpeget som vært for DM Stævnet bl.a. stærk begrundet i de attraktive sejlforhold i farvandet ud for Struer samt de gode fysiske rammer for aktiviteterne på land.

- Struer Sejlklubs aktivitetsudvalg har arbejdet med planlægningen i 3 måneder og melder alt klart til afviklingen af stævnet. Det sker med stor hjælp fra mange frivillige som hjælper på vandet i dommerbåd, mærkebåd og servicebåde samt på land i køkkenet og på resultatkontoret, forklarer Otto G. Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader