Gå til hoved-indhold
Her ses Tera-sejler i kredsmesterskabet den 10. september i år. Foto: Mogens HansenSejlklubber
Her ses Tera-sejler i kredsmesterskabet den 10. september i år. Foto: Mogens Hansen

Tera Camp i efterårsferien i Køge Bugt

Vallensbæk Sejlklub og Sejlklubben Køge Bugt i Hundige fortsætter samarbejde på ungdomsfronten. Nu gælder det træningscamp 15.-16. oktober for Tera-sejlerne i Vallensbæk.

Af Troels Lykke |

- Vi har en fælles intention i klubberne om at bringe Tera'en stærkere frem og få den ud af Opti'ernes skygge, fortæller Peter Toft, ungdomsleder i SKB.  Vi synes generelt, at der mangler fælles arrangementer og især stævner for Tera-sejlerne.

Camp'en afholdes hos VSK fra lørdag til søndag med overnatning i klubbens ungdomshus på Vallensbæk Havn.

Arrangørerne lover, at deltagerne – som også kunne være Optimist A- og Zoom8-sejlere med mod på at prøve noget nyt – får en enestående mulighed for at lære en masse og blive trænet intensivt.  

Man behøver ikke være verdensmester for at deltage, men man skal have styr på bomning, stagvending og kunne sejle en kapsejladsbane, skriver klubberne i invitationen.  

Kommer man langvejs fra, kan man bare pakke sejlertasken og tage toget, for det er muligt at leje en jolle under camp'en.

To af landets bedste Tera-sejlere som trænere

Deltagerne på camp'en kan se frem til at blive trænet af to af Danmarks dygtigste Tera-sejlere, som tilmed er lokale: Freja Hansen og Niels Grønskov. 

Freja er også til daglig træner hos VSK og har tidligere vundet bl.a. bronze til Tera VM i 2010 og 2011 og et hav af andre priser. 

Niels Grønskov fra SKB blev bl.a. nr. 5 ved Tera VM i 2014. For tiden sejler han Laser Radial og er kredsmester i 2016.

Her ses de to trænere i campen. Foto: Mogens Hansen

Ingen danskere når top ti-finalesejladser ved EM i Starbåd

Danskerne kæmper om æren og de 100.000 usd, der er på højkant ved EM i Starbåd på Gardasøen. Bedste danskere er Jørgen Schønherr og Jan Eli fra Køge Sejlklub. De er nummer 24 blandt de 94 Starbåde. Svenske Fredrik Lööf knækker masten. Se live fra kl. 13.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites