Gå til hoved-indhold
Laserjolle-klassen vokser i Køge Bugt. Foto: Mogens HansenSejlklubber
Laserjolle-klassen vokser i Køge Bugt. Foto: Mogens Hansen

Samarbejdet i Køge Bugt har aldrig været bedre

Sejlsport, venskaber og samarbejde går op i en højere enhed for klubberne ved Køge Bugt. I weekenden afvikledes kredsmesterskab for ungdomssejlerne.

Af Kenneth Bøggild, Vallensbæk Sejlklub |

Køge Bugt er, ud over et fantastisk sejlfarvand, begunstiget af et stort antal meget aktive sejlklubber.

Sejlklubber, som med forskellig indgangsvinkel alle har et højt aktivitetsniveau og tilbud om sejlads til alle aldersgrupper og ambitionsniveauer. Klubberne ligger med få sømils afstand, hvorfor der også er grundlag for et unikt samarbejde mellem klubberne.

Alle hjælper til 

I weekenden 10.-11. september blev dette endnu en gang manifesteret via afviklingen af ungdomskredsmesterskabet fra Vallensbæk Sejlklub. Stævnet går på skift mellem de aktive klubber, og alle hjælper til. Stævnet blev afviklet i et tæt samarbejde mellem Sejlklubben Køge Bugt, Ishøj Sejlklub, Brøndby Strand Sejlklub og Vallensbæk Sejlklub

10 sejladser blev gennemført for de fire tilmeldte klasser; Optimist, Zoom8, Tera og Laser Radial. I noget nær perfekte vind- og vejrforhold blev sejladserne afviklet lige uden for Vallensbæk Sejlklub. Sejlsporten kunne ikke være blevet præsenteret bedre for den kommende sejlergeneration. 

Intense sejladser om mesterskaberne blev afviklet på Køge Bugt, mens enkelkapsejladser fandt sted i beskyttet farvand i centerhavnen. 29 forventningsfulde børn mødte på havnen lørdag morgen, 29 glade - men trætte børn - forlod Vallensbæk Sejlklub søndag aften. Mætte af oplevelser, mætte af den gode mad og kager. 

Ny generation af sejlere og forældre 

Venskaber er styrket, nye etableret og samarbejdet i Køge Bugt har aldrig været bedre. En ny generation af sejlere er på vej og med disse også en ny generation af forældre. 

Forældre som ofte ikke har udgangspunkt i en lang sejlergeneration, men hvor barnet pludselig har fået øjnene op for sejlsportens fortræffeligheder. I Køge Bugt-klubberne har man set dette. Tilbuddene i specielt ungdomsafdelingerne har aldrig været bredere, lige fra SUP, sit-on-kajakker, til enkel optimistsejlads med halv sejl, ”traditionel” sejladstræning til ture i RIB-både og følgebåde på rundtur til havnen.

Grundig gennemgang af startproceduren og bane på land. Foto: Mogens Hansen

Enkel kapsejlads, afviklet i centerhavnen. Foto: Peter Toft

Tæt sejlads banen rundt. Foto: Kenneth Bøggild

content-loader
content-loader
content-loader