Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen fra KDY tror stadig han kan få medaljer, selvom han blev nummer 16 på Mallorca i sidste uge. Foto: Deaves

Høghen udtaget til OL trods modgang og skader

Finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen er nu formelt udtaget til sit fjerde OL. - Tingene går lidt i mod mig rent sportsligt i øjeblikket, siger den 35-årige sejler.

Af Troels Lykke |

Nu er dansk sejlsports comeback-kid nr.1 klar til endnu et OL, idet DIF’s olympiske komité har udtaget Jonas Høgh-Christensen til De Olympiske Lege i Rio.

”Jeg havde jo - for nu at være helt ærlig – forventet, at det ville lykkes mig at blive udtaget til OL, men det er fedt, at det nu er på plads. Jeg kæmper godt nok med, at tingene går lidt i mod mig rent sportsligt i øjeblikket, og jeg døjer med lidt skadesproblemer, men overordnet synes jeg, at processen frem mod Rio er god.” siger Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse fra DIF.

Ved sidste OL i London 2012 leverede den danske finnjollesejler et unikt drama, da han vandt sølv efter en hård duel med briten Ben Ainslie. I forhold til legene i Rio ser Jonas Høgh-Christensen igen en OL-medalje som en god mulighed.

”Jeg var ikke kommet tilbage igen-igen, hvis det ikke var, fordi jeg troede på, at jeg kunne gøre mig gældende og vinde en medalje af hvilken som helst karat. Og det tror jeg stadig på.”

DIF’s chef de mission, Morten Rodtwitt, er glad for at have Jonas Høgh-Christensen klar i OL-truppen.

Unik vindermentalitet

”Jonas Høgh-Christensen er jo en af vores mest erfarne atleter, og han har en helt unik vindermentalitet, som man kun kan misunde. Han er typen, der går forrest, og det lyser nærmest ud af ham, at han vil vinde medaljer til Danmark. Det bliver igen meget spændende at følge ham ved et OL.”

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, glæder sig også over, at Jonas Høgh-Christensen har valgt at forlænge karrieren.

”Først og fremmest er det meget glædeligt, at Jonas har valgt at repræsentere Danmark til endnu et OL. Han er en fantastisk sejler, og med sin professionalisme og ro er han en stor bonus for OL-holdet. Vi vil meget gerne fastholde topatleter længere i sporten, og Jonas er et eksempel på en atlet, der formår at få elitesport, uddannelse og arbejde til at gå op i en højere enhed. Han er et godt billede på, at den danske model virker på højeste niveau.” siger Lone Hansen.

Fakta om Jonas Høgh-Christensen 
 Alder: 35 år
 Disciplin: Finnjolle
 Udvalgte resultater:
 OL 2012: Sølv
 VM 2009: Guld
 Finnjolle VM 2006: Guld
 Deltaget ved OL i 2004, 2008 og 2012
 Kåret til Årets Fund i dansk idræt

content-loader
content-loader
content-loader