Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Jeg synes, jeg står meget godt. Jeg forbedrer mig hele tiden, og jeg har fået god fart i båden, siger Høgh-Christensen.

Høghens EM-placering peger ikke på ny OL-medalje

Jonas Høgh-Christensen klar til 4. OL, som Danmarks repræsentant i Finnjolle-klassen efter 11. plads til EM i Barcelona. KDYeren er alligevel optimistisk før OL og sporer fremgang.

Af Troels Lykke |

For fjerde OL på stribe er Jonas Høgh-Christensen klar som Danmarks repræsentant i Finnjolle-klassen.

Det er en kendsgerning, efter at Høgh med en 11. plads ved EM i Barcelona har opbygget et så komfortabelt forspring i den danske udtagelsesserie, at det tredje og sidste udtagelsesstævne om to uger på Mallorca ikke spiller nogen rolle.

Med udtagelsesserien afgjort kan Dansk Sejlunion nu sende en indstilling til Danmarks Idrætsforbund, som herefter står for den formelle udtagelse af Jonas Høgh-Christensen til legene i Rio.
 
”Jeg er lettet over, at jeg ikke behøver spekulere på udtagelsen mere. Fra nu af kan jeg fokusere 100 procent på OL-forberedelserne, og det kommer jeg til at gøre. Jeg har et tæt program frem mod OL,” siger 34-årige Høgh, der nu rejser videre til Mallorca for at træne i to uger forud for det årlige Europa Cup-stævne i Palma, skriver Dansk Sejlunion til pressen.

”Jeg synes, jeg står meget godt. Jeg forbedrer mig hele tiden, og jeg har fået god fart i båden,” siger Høgh, der for få uger siden fik sit første topresultat siden sit comeback med en andenplads ved World Cup-stævnet i Miami.

Skuffende EM
Denne uges EM var til gengæld ikke nogen resultatmæssig succes.

”Det var svære sejladser med ustabile vindforhold. Jeg var lidt uheldig, synes jeg, og jeg begik også nogle fejl undervejs. Alligevel har jeg følelsen af, at med heldet på min side kunne jeg have vundet stævnet,” siger Jonas Høgh-Christensen.

 Hans resultatliste ved stævnet tæller både en første og en tredjeplads, men også tre tunge placeringer mellem 25 og 35. I alt blev der kun gennemført syv sejladser ved et EM præget af udsættelser og aflysninger.

Samlet sluttede Høgh som nummer 11. EM blev vundet af hollandske Pieter Jan Postma, én af Høghs tætte rivaler gennem mange år. Feltets anden danske deltager, André Højen Christiansen, sluttede som nummer 45.

content-loader
content-loader
content-loader