minbaad.dk
lørdag 21. april

OL bliver et meget vanskeligt stævne, og forholdene på kapsejladsbanerne er virkelige udfordrende, siger Thomas Jacobsen.

Sportschefens nytårstale - OL i fire faser

Analyse af baneområderne ved OL i Rio og opbygning af en fælles vidensbank er vores primære opgave i år, fortæller Thomas Jacobsen, der havde et godt 2015 for OL-sejlerne.

Kapsejlads | 04-01-2016 13:22 | Af  Troels Lykke

Kære alle

Tak for et flot 2015. Året sluttede med et godt resultat fra ungdomslandsholdet (29er-sølv til pigerne, red). Stort tillykke til hele holdet.

Sådan skriver Thomas Jacobsen i dag på Dansk Sejlunions facebook-side.

Vi blev i 2015 den idræt, der vandt næstflest point i Team Danmarks ”medaljepoint-måling”.

Det er et resultat, vi kan være ekstra stolte af, fordi vi i vores sport ”kun” kan vinde én medalje pr. atlet. De mange flotte resultater sikrer, at vi som forbund er sikret solid støtte fra Team Danmark også i det kommende år.

Vores altoverskyggende mål og opgave i 2016 bliver naturligvis De Olympiske Lege i Rio.

I 2012 stillede vi med det største hold i nyere tid, og i Rio bliver holdet lige så stort. Vi er med i næsten alle klasser, og sejlerne kommer til at fylde godt op på det danske hold ved indmarchen på Maracana – dét kan vi med god ret være stolte af.

OL bliver et meget vanskeligt stævne, og forholdene på kapsejladsbanerne er virkelige udfordrende.

I DS arbejder vi hver dag for at skaffe de atleter, der vinder udtagelserne, de bedst mulige betingelser for at kunne præstere. Analyse af baneområderne og opbygning af en fælles vidensbank er vores primære opgave. Vi arbejder også på at skabe de bedst mulige landfaciliteter med bolig, bespisning og værksted på havnen.

OL i fire faser

For mig er 2016 opdelt i fire faser.

Den første fase handler om OL-udtagelserne, som foregår lige nu – og som bliver intensiveret de kommende uger.

Næste fase følger, når vi i løbet af foråret kender det endelige OL-hold. Det bliver en periode, hvor vi finpudser detaljerne og arbejder intenst på at optimere præstationen for hver enkelt sejler og besætning.

Tredje fase er perioden lige før og under OL med alt, hvad det indebærer af forventninger, intensitet og forhåbentlig nogle fantastiske oplevelser og sportslige højdepunkter.

Fjerde og sidste fase – og en periode, jeg personligt glæder mig meget til – er, når OL er overstået. Til den tid retter vi blikket mod de nye, spirende talenter. Det er den tid, hvor der er mange, som gerne vil udvikle sig, lære og give den maks gas. Der er allerede godt gang i træningen i flere klasser, og vi oplever en enorm mængde talent lure lige under overfladen.

Jeg synes, vi har opnået virkelig gode resultater i hvert af årene siden seneste OL – både i form af udvikling, og når det gælder sportslige resultater. Mit nytårsønske er, at tendensen kan fortsætte i 2016.

Jeg runder min nytårshilsen af med en stor tak til alle, der har støttet op om talent- og ellitearbejdet i dansk sejlsport i det forløbne år. Det gælder både blandt klubber, trænere og de mange frivillige hænder, der har knoklet for sagen – og det gælder vores sponsorer og samarbejdspartnere anført af TORM, DIF og Team Danmark.

Rigtig godt nytår!´

Thomas Jacobsen

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET