minbaad.dk
tirsdag 24. april

Anne-Marie Rindom snuppede en flot guldmedalje til VM i Laser Radial. Foto: Dansk Sejlunion

Sejlsport er DK's næstbedste OL-idræt

Med 22 placeringspoint er sejlsport næstbedste danske OL-disciplin i 2015, kun overgået af svømning. Her har Rindoms VM-guld bidraget med otte point til regnskabet.

Kapsejlads | 29-12-2015 14:03 | Af  Sara Sulkjær

Team Danmark har netop opgjort resultater fra sportsåret 2015. Her er det tydeligt, at de danske atleter klarer sig godt i vandet. 

Det er nemlig svømning og sejlsport, der snupper de to øverste placeringer med henholdsvis 31 og 22 placeringspoint. Point, som er givet efter antal top-8 VM-placeringer i det forgange år. 

Fem top-8

Her har sejlsporten fem pointgivende VM-placeringer i bagagen, hvor særligt Anne Marie Rindoms VM-guld i Laser Radial rykker i klassementet med otte point. 

Samtidig giver Ida Marie Baad og Marie Thusgaards VM-bronxe i 49erFX fem placeringspoint, mens Jena og Katjas 4. plads i samme bådtype giver fire point.

Derudover sejler Anne-Julie og Maiken Schütt sig til to point for en 7. plads, ligeledes i 49erFX, mens Nacra-sejlerne Allan Nørgaard og Anette Viborg henter et enkelt point for deres 8. plads.

- Sejlernes 22 placeringspoint er ét point mere end i 2014, hvor sejlsporten toppede Team Danmark-opgørelsen foran badminton (2014 var ikke VM-år i svømning), oplyser Sejlerlandsholdet på deres facebookside

Danmark på 5. plads

Det er dog ikke kun sejlsporten, der har gjort fremskridt i det forgangne år. Ser man på det danske sportsår sammenlagt, er målsætningen nemlig for længst nået.

- Regner man året ud i top-8 placeringer ved VM i OL-disciplinerne, giver det 137 placeringspoint, og dermed overgår sportsåret målsætningen på 111 point, skriver Team Danmark i en pressemeddelelse. 

Med de 137 point snupper Danmark samtidig en 5. plads blandt nationerne under 10 millioner indbyggere. 

Læs mere her.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET