minbaad.dk
tirsdag 24. april

Allan Nørregaard, styrmand på Nacra 17, vandt med Anette Viborg VM-sølv i USA for få uger siden.

DIF har nu udtaget 49erFX og Nacra 17 til OL

- Målet har hele tiden været at tage til Rio for at vinde en medalje, og vores niveau pt. viser, at det stadig er et realistisk mål, siger Nacra 17-rorsmand og VM-sølvvinder Allan Nørregaard.

Kapsejlads | 04-03-2016 08:26 | Af  Troels Lykke

Efter indstilling fra Dansk Sejlunion har DIF’s bestyrelse udtaget de to bådklasser 49erFX og Nacra 17 til OL i Rio. 49erFX-klassen repræsenteres af Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, mens Nacra 17-klassen repræsenteres af Anette Viborg og Allan Nørregaard.

Der er blevet sat navne på, hvem der skal deltage for Danmark i de to bådklasser efter et internt udskillelsesløb på sejlerlandsholdet, hvor kampen om OL-billetterne har været intens.

DIF’s olympiske chef de mission Morten Rodtwitt siger om udtagelsen af Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg og Allan Nørregaard:

”Danmarks internationale niveau i sejlsport er tårnhøjt, og det faktum, at der har været flere atleter i spil til de forskellige bådklasser, siger alt. Det er efterhånden længe siden, at bådklasserne sikrede sig OL-kvalifikation, og det er positivt, at vi nu har navne på OL-deltagerne i 49erFX og Nacra 17. Dermed kan forberedelserne intensiveres yderligere, og det bliver ekstremt spændende at se dem i Rio,” siger Morten Rodtwitt.

Allan Nørregaard, som er styrmand på Nacra 17-båden, vandt sammen med makkeren Anette Viborg VM-sølv i USA for få uger siden. Han ser frem mod OL med en klar målsætning:

”Målet har hele tiden været at tage til Rio for at vinde en medalje, og vores niveau pt. viser, at det stadig er et realistisk mål. Nu handler de kommende fem måneder om at forberede sig så godt som muligt på, hvad det egentlig er, man går ind til ved et OL. Den store forskel på et OL og alle andre stævner er især den enorme medieeksponering, og det er klart noget, vi skal forberede os godt på,” siger Allan Nørregaard, som sammen med sin daværende makker Peter Lang vandt en bronzemedalje i 49er-klassen ved OL i London i 2012.

 Team Danmarks direktør, Lone Hansen, siger om udtagelsen:

”Jeg glæder mig meget til at følge atleterne i 49erFX og Nacra 17 kæmpe med blandt de bedste i Rio. Det har de niveauet til. Dansk sejlsport er på et meget højt internationalt niveau, og det er kendetegnet ved nogle stærke værdier, hvor man samarbejder for at blive endnu dygtigere. Danmark er en lille nation, hvor vi ikke har ressourcer som mange af de nationer, vi konkurrerer med. Derfor er det inspirerende at se, hvordan de danske sejlere formår at gøre hinanden stærke ved at løfte i flok. Det er vejen frem – ikke kun for sejlerne, men for dansk elitesport,” siger Lone Hansen.

Fakta om Jena Mai Hansen
 Alder: 27 år
 Disciplin: 49FX
 Udvalgte resultater:
 49erFX EM 2015 - sølv
 49erFX VM 2015 - 4. plads
 49erFX VM 2014 - 6. plads
 49erFX EM 2013 og 2014 – 4.plads

Fakta om Katja Salskov-Iversen
 Alder: 21 år
 Disciplin: 49FX
 Udvalgte resultater:
 49erFX EM 2015 - sølv
 49erFX VM 2015 - 4. plads
 49erFX VM 2014 - 6. plads
 49erFX EM 2013 og 2014 – 4.plads

Fakta om Anette Viborg
 Alder: 25 år
 Disciplin: Nacra 17
 Udvalgte resultater:
 Nacra 17 VM 2016 – sølv
 Nordisk mester i holdsejlads
 Dobbelt europamester i europajollen

Fakta om Allan Nørgaard 
 Alder: 34 år
 Disciplin: Nacra 17
 Udvalgte resultater:
 Nacra 17 VM 2016 – sølv
 49er OL 2012 – bronze
 49er EM 2012 – sølv
 49er VM 2012 – bronze

Fakta om OL i Rio
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 135 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

Atleter udtaget til OL
 Mark O. Madsen, brydning
 Jeanette Ottesen, svømning
 Rikke Møller Pedersen, svømning
 Lotte Friis, svømning
 Mie Ø. Nielsen, svømning
 Viktor Bromer, svømning
 Jesper Hansen, skydning
 Stine Nielsen, skydning
 Torben Grimmel, skydning
 René Holten Poulsen, kajak
 Jena Mai Hansen, sejlsport
 Katja Salskov-Iversen, sejlsport
 Anette Viborg, sejlsport
 Allan Nørregaard, sejlsport   

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET