Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Nørregaard og Viborg udtaget til OL i Nacra 17

Allan Nørregaard og Anette Viborg skal sejle OL i Rio i Nacra 17 og er tæt på VM-medalje. Også Warrer og Thomsen i 49er har gode medaljechancer. I 49erFX er OL-kapløbet igen åbent.

Af Troels Lykke |

En lørdag med blæsende ”danskervejr” smittede af på resultaterne ved VM i Clearwater. Allerbedst gik det i Nacra 17, hvor Allan Nørregaard og Anette Viborg med tre placeringer som 6, 3 og 2 sejlede sig op på en samlet andenplads i klassementet før det afsluttende Medal Race søndag.

”Vind og store bølger, det kan vi godt lide. Vi sejlede egentlig ret konservativt, men havde godt med fart og sejlede bare op gennem feltet hele tiden. Det er lækkert, når det fungerer på den måde,” sagde Allan Nørregaard, der vandt bronze i 49er ved OL i London for fire år siden.

Nu kan han sammen med Anette Viborg for alvor rette blikket mod Rio. De kan ikke indhentes i den danske OL-udtagelse, der slutter med Medal Race søndag, skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Kamp om sølv og bronze
Nørregaard og Viborg kan tåle at tabe nogle placeringer i Medal Race og stadig vinde sølv eller bronze ved VM. Guldet er til gengæld uden for rækkevidde, dertil har de forsvarende verdensmestre, Besson og Riou (FRA), været alt for suveræne i Clearwater.

Også Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er med en ottendeplads i klassementet klar til Medal Race.

Stærkt comeback af Baad og Thusgaard
I 49erFX er OL-udtagelsen fortsat et åbent spørgsmål. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard skabte lørdag fornyet spænding, da de med en formidabel 3, 5, 1-serie hoppede hele 13 pladser frem i stillingen til en samlet niendeplads – lige i hælene på Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der lørdag kunne notere en 6, 10, 10-serie i de tre sejladser, viser resultatlisten

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt var med placeringer som 5 og 2 i de to første sejladser tilbage på medaljekurs, men en mindre god start efterfulgt af en kæntring i sidste sejlads kostede dyrt i form af en 20. plads. Samlet er Schütt-søstrene på sjettepladsen.

Modsat Nacra-feltet, så skal 49erFX’erne ud tidligt søndag for at sejle yderligere tre sejladser i guldfeltet foruden det afsluttende Medal Race, hvor pointene tæller dobbelt.

Intet er derfor afgjort i OL-udtagelsen, om end det fortsat er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der har de bedste kort på hånden.

Dansk podieplads i 49er
I 49er-klassen begyndte Jonas Warrer og Anders Thomsen dagen med at vinde første sejlads i suveræn stil. De fulgte op med placeringer som 7 og 9 i de næste to – og ligger sammenlagt på en tredjeplads før sidstedagen, hvor der også hos 49erne resterer tre guldfelt-sejladser og et Medal Race.

Ida og Marie var flyvende i lørdagens sejladser.

content-loader
content-loader
content-loader