Gå til hoved-indhold
Dåben foregik med låget til den kæmpepokal, som trænerchef Ilene Eriksen har hjembragt til klubben som vinder af TORM Prisen 2016. Foto Karsten Hartmann SørensenSejlklubber
Dåben foregik med låget til den kæmpepokal, som trænerchef Ilene Eriksen har hjembragt til klubben som vinder af TORM Prisen 2016. Foto Karsten Hartmann Sørensen

Furesøen fastholder unge med fire nye Open 5.70ere

Fire franske sportsbåde skal holde de 16-18-årige i Yachtklubben Furesøen, når efter at have sejlet jolle søger nye udfordringer.

Af Sara Sulkjær |

Standerhejsningen i Yachtklubben Furesøen lørdag 30. april gav et kraftigt signal om den fornyelse, sejlklubben ved Furesøen er i gang med. Fokus var på båddåb af fire nyanskaffede Open 5.70 sportsbåde og en ekstra ny følgebåd. 

Med købet håber klubben, som har en af landets største ungdomsafdelinger med mere end 200 medlemmer i alderen 6-25 år, at kunne fastholde de mange unge sejlere: 

- Målet med vores Open 5.70-projekt er i første omgang at etablere et sejladsmæssigt udfordrende tilbud til vores ungdomssejlere, sådan at de fortsat ønsker at sejle hos os – også når de passerer 16-18-årsalderen og søger nye udfordringer efter at have sejlet jolle hos os i nogle år, siger Yachtklubben Furesøens formand, Gert Eriksen, i en pressemeddelelse, men understreger dog, at ikke kun de unge er velkomne i bådene:

- Tilbuddet gælder imidlertid alle klubbens dygtige sejlere; forleden var et af vores medlemmer på 72 år ude i en af bådene – tydeligvis ikke for sidste gang, fortæller han.

Stillet til rådighed af forælder

Klubben har med ét slag åbnet mulighed for en række nye sejladstilbud med de nyanskaffede Open 5.70 sportsbåde, som er bygget af franske Phileas Boats/Hobie Cat. Én af de fire både er indtil videre stillet til rådighed for klubben af en forælder til en af klubbens dygtigste sejlere. 

Den nye følgebåd, som blev døbt ved samme lejlighed, er nødvendig på grund af klubbens udvidelse af aktiviteterne både inden for sportsbådssejlads og med nye undervisningshold for bl.a. Europajoller. 

Følgebåden, som skal understøtte sikre rammer for klubbens træning, er anskaffet med støtte bl.a. fra Danske Bank i Lyngbys Fond og Østifterne. Følgebåden blev døbt "Grindehvalen" af klubbens nye bestyrelsesmedlem Stine Carlslund Nielsen, som blandt andet træner nogle af klubbens 6-8-årige "Ællinger".

Hentet hjem fra Frankrig og Spanien 

Klubben har fulgt med i udviklingen indenfor sportsbådssejlads gennem flere år, og Open 5.70 er en af de bådtyper, som Dansk Sejlunion havde shortlistet i forbindelse med "Juniorkølbåds-projektet", hvor intentionen var at finde en ungdomskølbåd, som kunne finde anvendelse bredt i de danske sejlklubber. 

Desværre blev projektet skrinlagt, men nu er båden stærkt tilbage i Danmark – foreløbig i Yachtklubben Furesøen, hvor man vil anvende Open 5.70 bredt, bl.a. til matchrace, træning med henblik på duelighedsprøven i sejlads og ikke mindst træning til Sejlsportsligaen, hvor klubben er optaget i 2. division fra i år.

Bådene, som er brugte men velholdte, er købt i Frankrig og Spanien og fragtet hjem af medlemmer fra klubben.

Ved båddåben blev bådene opkaldt efter gudinder i den nordiske mytologi. Gudmødrene var gennemgående hentet i klubbens dygtige trænerkorps: Nina Andersen døbte "Freja", Michala Høeg Norsell døbte "Vår" og Helene Waldmann Jørgensen døbte Idun.

Louise Hartmann Sørensen, som havde været med i Bordeaux for at hente den sidste af de fire både. døbte den "Saga".

Tre "voksne" klubmedlemmer på søen i en af Yachtklubbens nye sportsbåde. Sejlernes brede smil imødegår forudsigelser om, at de nye Open 5.70-både kun er for unge vovehalse. Fra venstre ses Steen Messmann, som er 72 år, sammen med Henrik Praetorius og Morten Martens. Foto: Peter Salskov-Iversen

Den nye følgebåd skal sikre trygge rammer for klubbens mange unge sejlere, hvor klubben bl.a. som noget nyt har undervisningshold for Europa-jollesejlere. Foto: Finn Sørensen

content-loader
content-loader
content-loader