Gå til hoved-indhold
Vi så Oceanis 38.1 til 178.850 euro med tysk moms, svarende til 1,35 mio. kr. Foto: Troels LykkeTur
Vi så Oceanis 38.1 til 178.850 euro med tysk moms, svarende til 1,35 mio. kr. Foto: Troels Lykke

Beneteau Oceanis 38.1 er gjort lettere

700 kilo ned i vægt og Oceanis 38.1, der har to ror, er med ny indretning til tur. Vi så den på hanseboot-udstilling, der slutter på søndag i Hamborg.

Af Troels Lykke |

Beneteau Oceanis 38 har solgt godt. Og den franske båd er blevet rost for dens sejlegenskaber. Værftet beholder derfor det samme skrog i den opdaterede udgave. -

Nu er 38.1 kommet ned i vægt. Skroget, der er 11,5 meter langt og 3,99 meter bredt er 700 kilo lettere i forhold til generationen før og det giver bedre sejlegenskaber.

Den franske båd, der er tegnet af Finot Conq arkitekterne, der også tegner hurtige Open 40ere over Atlanterhavet, vejer 6,85 ton. Med den store bredde er det vigtigt at holde vægten nede, hvis båden ikke skal være for dødsyg at sejle.

Indretning mere enkel

- Nu har man gjort konceptet med Oceanis 38 mere simpelt, nu er den i en ren turversion (modellerne Daily og Weekender udgår, red.), fortæller importør Søren Risbjerg, der ved Silkeborg driver Risbjerg med sin bror Ole Risbjerg.

Den fire meter brede båd, der har et virkelig bredt cockpit, er stadig med dobbeltror, der sikrer et godt greb i vandet, hvilket giver god rorkontrol i hårdt vejr.

Båden har T-køl. Bemærk den skarpe chine tæt på vandlinjen. Hvilket er typisk fransk.

Med 3,99 meter bredde giver cockpittet en del plads.

Forhandler i Danmark: Risbjerg.dk

Se de nye både på hanseboot her

content-loader
content-loader
content-loader